V Británii byl Ježek šestý, průběžně zůstává třetí

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek doufal, že ve čtvrtém závodě světového poháru Superstock 1000 naváže na předchozí dvě pódiová umístění z Asenu a Imoly. Jenže to se mu v britském Donington Parku nakonec nepodařilo. Jezdec týmu Triple-M by Barni Racing Ducati obsadil šesté místo, ale v průběžném hodnocení seriálu nadále zůstává třetí.

Ondra Ježek to má v Donington Parku lidově řečeno nahoru a dolů. V roce 2007 si na britském okruhu zlomil nohu, další dva závody mu vyšly. Tentokrát se mu bohužel tolik nevedlo, když po startu ze šestého místa projel cílem závodu jako šestý v pořadí. Po dobrém startu, kdy jel nějakou dobu čtvrtý, chtěl dostihnout vedoucí trojici závodníků, problémy s přilnavostí mu to ale nedovolily.

„Závod moc příjemný nebyl. Po slušném startu jsem se dostal na čtvrté místo. Chtěl jsem dojet vedoucí trio, ale to se mi nedařilo. Naopak jsem začal ztrácet přilnavost zadního kola a oba jezdci na Yamahách, které jsem předtím předjel, šli zase přede mě. Ke konci závodu mi nezbylo nic jiného, než hlídat šesté místo. Jsem trochu zklamaný, protože jsem se do Donington Parku těšil a doufal v další bednu, ale není každý den posvícení,“ řekl Ondra po závodu.

Nicméně jeden velký důvod k radosti dnes Ondřej přeci jenom měl. „Když se po warm-upu v našem týmovém stanu objevil můj sponzor Pavel Feireisl ze společnosti FANY Gastroservis se svými kamarády, hodně mě to potěšilo. Jsem moc rád, že mě přijeli podpořit.“

„Máme teď črnáct dnů na to, abychom si vše vyhodnotili a zapracovali na tom, abychom v portugalském Portimau zase stáli na bedně,“ uzavřel Ondra, který v průběžném bodování šampionátu udržel s 53 body třetí místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist