Těžký návrat

Tým Salač Racing se o tomto víkendu představil na britském okruhu Silverstone, kde se Michal Salač vrátil po zranění do poháru FIM Superstock 1000.

Okruh ležící přibližně 100 kilometrů severozápadně od Londýna byl pro středočeského jezdce návratem do elitního šampionátu mladých nadějí, který opustil po svém zranění v italském Misanu. Pro Michala Salače je Silverstone zcela nová trať, což znamenalo, že návrat bude velmi složitý. To se i potvrdilo ve volných a kvalifikačních trénincích, které proběhly v pátek a v sobotu. V neděli byl na programu samotný závod, v němž mladý závodník bojoval s Francouzem Pagaudem a Polákem Walkowiakem. Po deseti bezmála šestikilometrových okruzích projel Michal Salač cílem na 25. pozici.
Michal Salač: „V Silverstone jsem poprvé, takže žádný skvělý výsledek jsem ani nemohl očekávat. Samozřejmě rád bych skončil na bodech, ale stále bolestivé zranění a neznámá trať byly proti. Na druhou stranu jsme celý víkend dobře postupovali v nastavení motorky. Poslední změny jsme udělali dnes před zahřívacím tréninkem. Změny, které nám poradil technik od firmy Andreani, znamenaly v závodě další zrychlení, i když to stále nestačilo k tomu, abych udržel krok s rychlejšími soupeři. Ke konci závodu se mi na motorce jelo už celkem dobře, jen jsem prostě neměl tu správnou rychlost, abych se mohl poprat o lepší výsledek. Chtěl bych poděkovat klukům za perfektní práci během celého víkendu, holkám za vedení hospitality, ale také všem našim partnerům a fanouškům. Doufám, že příště to již bude výsledkově lepší.“


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist