Španělská výheň

Pekelné vedro, teploty přesahující 40st. Celsia a spalující slunce čekaly na všechny účastníky dalšího kola mistrovství světa superbiků ve španělském Aragonu. Ondra Ježek si odtud dovezl dalších pět bodů za jedenácté místo do tabulky světového poháru superstocků.

SK Energy racing tým přijel do Španělska v kompletní sestavě, připraven vybojovat maximum bodů. Od prvních pátečních tréninků se všichni tři týmoví jezdci Marco Bussolotti, Tomáš Svitok a Ondra Ježek pohybovali v elitní patnáctce. Technika fungovala bez problémů, nicméně extrémní klimatické podmínky dávaly zabrat jezdcům i jejich mechanikům. Alfou omegou bylo nastavení podvozku tak, aby jejich stroje Ducati měly maximální grip na asfaltu, jehož teplota přesahovala 50st. Celsia.

Ondra začal svižně devátým místem v prvním volném tréninku, v odpolední první kvalifikaci byl čtrnáctý. Sobota byla jako přes kopírák. Ráno desátý, odpoledne i přes zlepšení pátečního času opět čtrnáctý.
Start závodu se Ondrovi povedl a usadil se na dvanácté pozici. O dvě kola později byl už desátý. Po řadě soubojů se Švédem Bergmanem, Italem Masseiem a Španělem Ferrerem najížděl Ondra do posledního kola opět na dvanácté pozici. V poslední sérii zatáček před cílem šikovným manévrem přejel Ferrera a dojel na solidním jedenáctém místě pouhé čtyři vteřiny za svým týmovým kolegou Marcem Bussolottim (7.). Tomáš Svitok po jezdecké chybě ztratil kontakt s první patnáctkou a předčasně zajel do boxů.

Příštím podnikem seriálu World Superbike je domácí závod na Masarykově okruhu v Brně od 20.-22.července.
Ondřej Ježek: „Před víkendem v Aragonu jsem si stanovil hranici úspěchu skončit do osmého místa. To se nepodařilo, přestože k tomu bylo blízko. Po nepříliš podařené kvalifikaci se závod vyvíjel nadějně. Bojoval jsem ve skupince o sedmé místo a cítil jsem, že bych se mohl probojovat na její čelo. Nedařilo se mi ale setřást své soupeře. Neustále jsme si vyměňovali pozice, což nás zpomalovalo. Největší souboje jsem v posledních kolech svedl s Masseiem a Ferrerem. S druhým jmenovaným jsem bojoval do posledních metrů a až v poslední rychlé zatáčce jsem se definitivně dostal před něj. Chtěl bych poděkovat svému týmu SK Energy, který opět odvedl výbornou práci. V tom úmorném horku bylo vše velmi náročné!

S jedenáctým místem nejsem spokojený. Na druhou stranu, pět bodů jsem získal naposledy v Brně před dvěma lety! Právě tam se koná další závod a věřím, že tentokrát bude bodová nadílka mnohem větší.“


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist