S týmem Aruba.it Racing – Junior pojede Jones a Rinaldi

Tým Aruba.it Racing – Junior představil jezdeckou sestavu pro nadcházející sezonu. V novém šampionátu European Superstock 1000 pojede Mike Jones a Michael Ruben Rinaldi. Evropský šampionát je nyní soutěží pro všechny z FIM CEV Repsol Superbike a FIM Cup Superstock 1000.

Hlavní tým Aruba.it Racing závodí v mistrovství světa superbikových motocyklů a jejich juniorský tým loni málem vyhrál FIM Cup Superstock 1000 s Lendrem Mercadem. Argentinec přestoupil do FIM Superbike a tým Aruba.it Racing zkompletoval jezdeckou sestavu pro rok 2017 v podobě Mike Jonese a Michaela Rubena Rinaldiho.

Australan Mike Jones je žákem Troye Baylisse a vítězem australských superbiků z roku 2015. Letos si Jones vyzkoušel jaké je to závodit s Ducati ve WorldSBK a MotoGP s tím, že v obou příležitostech získal mistrovské body. Evropské okruhy mu nejsou cizí, protože v letech 2012 a 2013 závodil v evropském šampionátu šestistovek.

„Jsem moc nadšený,“ řekl Mike Jones. „Pro mě je velké privilegium mít šanci závodit s tímto vysoce profesionálním týmem a na takto konkurenceschopné motorce jako je Ducati Panigale R s níž už mám nějaké zkušenosti. Rád bych z této příležitosti vytěžit maximum, abych zlepšil své schopnosti při závodění proti silným soupeřům a učení se novým okruhům.“

Michael Rinaldi jel v třídě Superstock 1000 premiéru letos a skončil celkově šestý. V nadcházející sezoně by moc rád své zkušenosti využil a bojoval v každém závodě o přední příčky. „Jsem moc rád, že jsem dostal důvěru a budu i nadále pokračovat s týmem Aruba.it Racing – Junior,“ řekl. „V roce 2016 jsme získali spoustu zkušeností a nyní musíme ukázat, že jsme se z našich chyb dokázali poučit a dozráli jsme k tomu, že budeme stabilně získávat výsledky úměrné našemu potenciálu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist