Provizorní startovní listina SP Superstock 1000

Třetí podnik superbikového šampionátu nabídne začátkem dubna ve španělské Aragonii první závod sezony Světového poháru Superstock 1000. Jezdci litrových motocyklů se připojí k paddocku jezdců MS Superbike a Supersport, kteří letošní sezonu už odstartovali koncem února v Austrálii. Kalendář STK1000 čítá celkem devět závodních víkendů, které jsou pouze na půdě Evropy.

Startovní listina je pořádně nabitá, protože je přihlášeno třicet devět závodníků. Mezi nimi neuvidíme loňského vítěze Loreza Savadoriho, protože ten je letos s Aprilii ve World SBK, neuvidíme ani Ondru Ježka, který je s Kawasaki ve World SSP, uvidíme ale spoustu jejich bývalých soupeřů, kteří loni stabilně bojovali o přední příčky. Mezi tyto jezdce patří například Roberto Tamburini, Kevin Calia nebo Raffaele De Rosa.

Do soutěže nastupuje tým Aruba.it Racing - Junior Team s jezdci Michaelem Rinaldim a Leandrem Mercadem. Ital ještě loni závodil v kategorii Superstock 600, jenž už letos není součástí šampionátu, a Argentinec přichází zpátky po roční zkušenosti v SBK. Velmi sledovaným jezdcem bude Turek Toprak Razgatlioglu, který loni bez zaváhání vyhrál evropskou soutěž STK600 a nyní pojede s Kawasaki Puccetti Racing světový pohár.

Překvapením především pro české fanoušky je účast českého týmu DRT Racing s jezdcem Miroslavem Popovem, který začínal v italském šampionátu CIV, vyzkoušel si závody mistrovství světa a také mezinárodního mistrovství Španělska CEV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist