Ježek testoval v Brně, málem přitom pokořil hranici dvou minut

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek je součástí světového poháru Superstock 1000 a testování týmu TripleM by Barni Racing Ducati v Brně využil, aby se ukázal českým fanouškům. Na Masarykově okruhu v Brně strávil začátkem července dva dny a dařilo se mu na výbornou. Moc nechybělo a pokořil magickou hranici dvou minut. Rovněž potěšil spoustu svých příznivců, kterým ochotně rozdával autogramy.

První den testovacích jízd přilákal do Brna i kameru televize Nova. Ondra Ježek totiž kromě svého jezdeckého řemesla válí i jako spolukomentátor seriálu MS silničních motocyklů, která vysílá stanice NOVA Sport. „Mnohem lépe se pořád cítím na trati v sedle motorky, ale i za komentátorským pultíkem mi je fajn,“ odpovídal Ondra s úsměvem na otázku, v jaké pozici se cítí silnější v kramflecích.

Dvoudenní test v Brně pojal český závodník především jako možnost ukázat se před domácím publikem. „Protože už v Brně Superbiky nejezdí, byla tohle ideální příležitost zavítat na brněnský okruh,“ řekl Ondra k dvoudennímu testování, které hodně ovlivnilo počasí.

„První den se testovalo zejména na vodě. Druhý den již na suchu, i když jsme i tak museli vinou deště vynechat některé jízdy. Dále jsme chtěli vyzkoušet jízdu na slickách, tedy pneumatikách, které nemůžeme ve světovém poháru Superstock 1000 používat. Tyto gumy ale využijeme na mistrovství Německa ve Schleizu a Hockenheimu,“ pokračoval Ondra, kterého potěšil jeho nejlepší čas.

„Přestože jsme toho moc nenajezdili, tak jsme na konci druhého dne došli k docela dobrému nastavení. Výsledkem byl výborný čas 2'00,202 sekundy, který je pro srovnání o téměř tři sekundy rychlejší, než oficiální traťový rekord pro STK 1000. Věřím, že se do Brna ještě někdy vrátíme a magickou hranici dvou minut konečně pokořím.“

„Teď nás čeká měsíční pauza a 2. srpna IDM na Schleizu. Tam bych chtěl tímto všechny české fanoušky pozvat, protože Schleiz leží velmi blízko českých hranic u města Plavno,“ dodal závěrem český závodník týmu TripleM by Barni Racing Ducati.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist