Honza Halbich veze z Brna body

Jan Halbich, jezdec Heating Service Racing Teamu, dnes na brněnském okruhu získal premiérové body do světového poháru FIM Superstock 1000.

Do deštivého rána se dnes probudil tým Heating Service Racing, nicméně jak se později ukázalo, padaly z nebe kapky štěstí. Nejenže se díky mokrému asfaltu smazal deficit výkonných strojů Ducati 1199 Panigale a továrních Kawasaki ZX-10R, které startují v poháru FIM Superstock 1000, ale předně mokrý povrch umožnil Honzovi Halbichovi takové jezdecké tempo, které vyhovovalo jeho stále bolestivě namožené pravé ruce.

O tom, že by to na vodě mohlo dobře dopadnou, přesvědčil Honza své mechaniky již v ranním warm upu, kdy ještě za deště zajel absolutně třetí nejlepší čas. Samotný závod se sice již za deště nejel, ale startovalo se do něj bezprostředně poté, co na asfalt Masarykova okruhu dopadly poslední kapky. Start a první kolo se Honzovi povedlo, když ze své 19. startovní pozice se posunul na průběžné 10. místo. Později ho sice dva jezdci předjeli, nicméně cílem jezdec Heating Service Racing Teamu projel na 12. místě a získal tak ve svém druhém závodě FIM Superstock 1000 první čtyři body.
Jan Halbich: „Warm up jsme jeli na vodě a mohli jsme si tak vyzkoušet nějaké mokré nastavení. To se ukázalo jako dobré, proto jsme doufali, že bude pršet i v závodě. Byla to jediná šance, jak by má ruka dokázala vydržet závod. Ten se nakonec opravdu jel na vodě byl a já si do něj proto věřil. Start se mi povedl. Z 19. místa jsem se v prvním kole dostal až na desáté. Pak mne sice dva jezdci předjeli, ale já jsem s výsledkem spokojen. Dosáhli jsme toho, co jsme chtěli, tedy na první světové body. Nyní musíme pořešit mojí ruku, abych mohl ke konci závodu zrychlovat. Děkuji týmu za skvěle připravenou motorku, ale děkuji i našim partnerům, že jsme díky nim mohli absolvovat další závod ve světovém poháru FIM Superstock 1000.“
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist