Cílem Ondřeje Ježka je vyhrát kvalifikaci i závod

Českého motocyklového závodníka Ondřeje Ježka z týmu TripleM by Barni Racing Ducati čeká v Magny Cours poslední závod sezony Světového poháru Superstock 1000. Na francouzském okruhu se mu daří, čehož by rád využil a pokusil se vyhrát jak sobotní kvalifikaci, tak nedělní závod.

Před posledním podnikem sezony patří Ondrovi v průběžném pořadí šampionátu čtvrté místo. Šance na to, aby sezonu dokončil třetí je minimální, nicméně existuje. Také to je důvod a ten správný hnací motor pro českého jezdce, aby do toho šel ve Francii na maximum.

„Ideální scénář by byl, abych vyhrál kvalifikaci a pak i hlavní závod. Prostě si udělat takový vítězný konec sezony. Ale je to letos velmi těžké, i když vše funguje. Budu prostě bojovat, aby se ten ideální scénář naplnil,“ uvedl český závodník, který od Jerezu stačil absolvovat závody mezinárodního mistrovství Německa IDM.

„Nervozita určitě není. Naopak, hodně se těším. Druhý závod na Hockenheimu jsem se cítil dobře, i motorka už byla lepší. Výsledky tam sice nebyly takové, jak jsme si mysleli, ale o to mi tam úplně tak nešlo,“ pokračoval Ondra, jenž v posledních dvou letech vždy v kvalifikaci v Magny Cours vybojoval první řadu.

„Na ty minulé roky bych rád navázal. Věřím, že motorka bude fungovat lépe než v Jerezu a že zajedeme výborný výsledek. Vloni jsem sice v závodě na mokru upadl, ale jinak tu mám dobrou bilanci. Šesté místo v sezoně 2012/13, a pak ty dvě první řady z kvalifikací.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist