Zraněná Ana Carrasco předčasně ukončuje sezonu

Španělka Ana Carrasco (Kawasaki) bojovala také v letošním ročníku o svůj druhý titul mistryně světa, jenže už teď je jasné, že titul z toho nebude. Po závodech v Aragonii Španělka absolvovala testování v portugalském Estorilu, které ale nedopadlo nejlépe. Havarovala a pádem si poškodila obratle, takže musí podstoupit operaci a letošní ročník nedokončí. Před Španělkou je nyní minimálně tříměsíční rekonvalescence.

K nehodě došlo 10.září v Estorilu, kde Ana Carrasco se svým týmem testovala. Španělku poté převezli do Barcelony, kde již druhý den po nehodě podstoupila vyšetření na klinice Dexeus a lékaři zjistili poškození hřbetního sloupce s návazností na obratle T3 a T4 a T6. Došlo také k 2mm posunu u T4, ale bez toho, aby tam byl nějaký tlak na míchu.

Vzhledem k situaci došlo k rozhodnutí podstoupit operační zákrok, který Španělce umožní plnou mobilitu a kompletní zotavení. Pokud operace proběhne dle plánu již po pár dnech bude moci chodit a za pár týdnů začít s izometrickým cvičením. Zároveň to také znamená konec závodění pro rok 2020.

„Něco takového rozhodně nebylo v plánu,“ uvedla Ana Carrasco. „Mým cílem bylo jet v domácím podniku v Barceloně a pokračovat v boji o titul mistryně světa WorldSSP300. Bohužel pády a zranění jsou součástí mé práce. Pro mě teď sezona 2020 končí a začíná příprava na sezonu 2021.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist