Za Wilairota jede v Doningtonu Andy Reid

Těsně před závodním víkendem britského kola superbikového seriálu mistrovství světa došlo k nenadálému ukončení spolupráce mezi týmem třídy Supersport Core Motorsport Thailand a thajským závodníkem Ratthaparkem Wilairotem. Do sedla Thajcovy Hondy usedl v Donington Parku Andy Reid z britského šampionátu třídy Supersport.

Pro jednadvacetiletého Andy Reida jde sice o jednorázovou záležitost, ale rodák z Belfastu ji chce využít k tomu, aby se ve světovém šampionátu supersportů představil v co nejlepším světle, třebaže vše proběhlo v hodině dvanácté.

„Na premiéru ve světovém seriálu a v sedle konkurenceschopné motorky se moc těším,“ řekl Andy Reid, který je po pátečních trénincích šestý. „Abych byl upřimný, tak to byl pro mě šok, když mě požádali, abych pro tento tým závodil, ale budu k tomuto závodu přistupovat jako ke každému jinému.“

„Cílem je vyhrát, jako by to byl kterýkoliv jiný závod, ale to samozřejmě nebude snadné! S týmem musíme zapracovat na nastavení a z toho budeme vycházet. Myslím, že super by byla pozice nejlepšího z britských závodníků. Každopádně to bude můj první závod v mistrovství světa a půjdu do něj na sto deset procent!“
Důvod proč thajský majitel týmu propustil Ratthaparka Wilairota ze svých služeb nebyl nikde oficiálně prezentován. Wilairot je přitom "národním hrdinou", když letos vyhrál vůbec první podnik světového šampionátu v Thajsku a v průběžném hodnocení mu patří velmi dobrá pátá pozice s minimální ztrátou na čtvrtého Zanettiho. Web speedweek.com na toto téma píše, že důvody propuštění mají být v negativních komentářích a nepravdivě podávaných informací ze strany thajského závodníka. Toho by měl od portugalského víkendu v Portimau trvale nahradit Jack Kennedy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist