WorldSSP 2019 – Předběžný seznam jezdců

Na světě je provizorní seznam jezdců šampionátu WorldSSP, který je součástí seriálu MOTUL FIM Superbike World Championship 2019. Z jezdců pod smlouvou jich je na seznamu celkem pětadvacet s tím, že jméno druhého jezdce týmu CIA Landlord Insurance Honda prozatím zůstává s otazníkem.

Němec Sandro Cortese, vítěz ročníku 2018, nebude titul obhajovat, jelikož přestoupil do WorldSBK, takže je tu velká šance pro ostatní závodníky. Přestupů a nových jmen je tu víc než dost, takže se máme rozhodně na co těšit. Například mistr světa z roku 2017 Lucas Mahias teď hájí barvy týmu Puccetti Racing, kde byl ještě donedávna jeho největší rival Kenan Sofuoglu.

Loni vítězný tým Kallio Racing nastupuje s třemi jezdci – Isaac Viñales, Thomas Grandinger a Loris Cresson. Velký favorit na světové prvenství Jules Cluzel to tentokrát zkusí s opravdu kvalitním týmem, kterým je GMT94 Yamaha. Jeho týmovým kolegou mu bude krajan Perolari Corentin. Španěl Hector Barbera pojede svoji první kompletní sezonu WorldSSP s týmem Team Toth by WilliRace, kde je vidět česká stopa. První ženou v supersportech bude Španělka Maria Herrera (MS Racing).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist