Wilairot v roce 2014 s týmem PTR Honda

Thajský závodník Ratthapark Wilairot, jenž v polovině sezony 2013 ukončil své působení v motocyklovém mistrovství světa, zahájí v roce 2014 novou profesní éru v mistrovství světa produkčních motocyklů, kde podepsal smlouvu s týmem PTR Honda a bude jezdcem kategorie Supersport.

V uplynulé sezoně závodil pětadvacetiletý Ratthapark Wilairot s týmem Gresini Moto2. Thajec v prvních osmi závodech vůbec nebodoval, pak přišlo oznámení o jeho odchodu ze světa závodění s tím, že bude osobním trenérem jezdce Thitiponag Warokorna, Thajce, jenž Wilairota u Gresiniho nahradil. Byla to poměrně zvláštní výměna a jen málokdo asi věřil, že ze strany Wilairota dobrovolná.

Ratthapark Wilairot závodil v mistrovství světa od roku 2007 a jeho nejlepším umístěním byla dvě třináctá místa z let 2008 a 2009. Zlomovým okamžikem byla pro Wilairota nehoda z konce roku 2010. Thajec tehdy havaroval na skútru v Bangkoku a při nehodě zemřel jeho kamarád. On sám z nehody vyvázl, ale zraněný a proto sezona 2011 nebyla zrovna ideální. V srpnu 2013 skončila jeho éra v seriálu Grand Prix, ale smlouva s týmem PTR Honda by mohla pro Thajce znamenat nový začátek.
„Jsem skutečně moc rád, že budu závodit s týmem Core PTR Honda v mistrovství světa třídy Supersport,“ uvedl v tiskové zprávě Thajec Ratthapark Wilairot. „Naše cíle jsou stále stejné. Chceme závodit vpředu a bojovat o pozice na stupních vítězů. Myslím, že společně jsme schopni tyto cíle naplnit a už se těším až lépe poznám tým a motocykl.“

V roce 2012 přišel k týmu PTR Honda Francouz Jules Cluzel, který rovněž závodil v třídě Moto2. V sedle PTR Hondy startoval pětkrát z pole position, vyhrál čtyři závody a v celkovém hodnocení skončil druhý. Podobným způsobem by se Wilairot také rád prezentoval a první možnost si Hondu vyzkoušet bude mít během lednového testu, který tým plánuje ve dnech 19. a 20.ledna.

Na portugalském okruhu v Portimau bude Thajec testovat společně s týmovými kolegy Jackem Kennedym a Nacho Caleronem. Ratthapark Wilairot bude závodit v barvách Core PTR Honda, Jack Kennedy a Nacho Calero pod hlavičkou CIA PTR Honda. Jméno čtvrtého jezdce tým oznámí později.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist