Vostatek má tři divoké karty World Supersport v Barceloně, Jerezu a Portimau

První šanci využil parádně. Když dostal talentovaný motocyklový závodník Ondřej Vostatek možnost ukázat se díky divoké kartě v závodě Mistrovství světa v Supersportech 600 v Mostě, dosáhl na fantastické čtrnácté místo. Tenhle úspěch mu otevřel bránu k dalšímu měření s elitou. Odměnou mu jsou tři divoké karty, které mu umožní start v barvách rakouského týmu Compos Racing Team by YART na následujících akcích seriálu závodů MS.

„Už před mosteckým závodem jsem tušil, že když zajedu dobře, mohla by přijít další šance. Byla to ale spíš předtucha, že bych se mohl s nejlepšími ještě svézt a zazávodit si," prozradil Ondřej Vostatek, který roste pod rukama české závodnické legendy Lukáše Peška.

Čtrnácté místo vyrazilo konkurentům dech a Vostatek získal jistotu, že si dál bude plnit závodnické sny. „Moc to pro mě znamená, je to další šance se ukázat. Moc se těším. Čekají mě závody na tratích, které hodně dobře znám a mám je dobře najetý," naznačil ambice.

Nyní se tedy Vostatek pokusí navázat na famózní výsledek z Mostu a výkony si říct o smlouvu, která by mu zaručovala start v celé příští sezoně. „Můj cíl je zjednodušeně řečeno bodovat, tedy umístit se do patnáctého místa. To by znamenalo, že se v tabulce jezdců posunu zase o kousek výš," neskrýval přání.

Mladý jezdec dobře ví, jak velkou oporu má ve zkušeném trenérovi Lukáši Peškovi. „Chodil jsem k němu už v roce 2019, ale až teď na jaře jsme dali hlavy dohromady a vytvořili tréninkový plán. Trochu jsme to učesali, aby byla příprava efektivnější. Myslím, že spolupráce s Lukášem je moje výhoda," dodal Vostatek.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Pešek si dobře uvědomuje s jak talentovaným závodníkem může pracovat. „Největší přednost vidím v tom, že Ondra má v sedmnácti letech fantastickou rychlost, umí ovládat velkou motorku a má zkušenosti ze šampionátů, které absolvoval," pochválil Vostatka legendární český závodník.

„Věřím, že se ve světové konkurenci dokáže prosadit, má velmi dobře našlápnuto. Budu se opakovat, ale do karet mu obrovsky hraje jeho věk," dodal s tím, že řídí celou jeho přípravu. Vliv má na jízdy na motorce, fyzickou přípravu. „Hodně spolu komunikujeme, je to i o hlavě. I na ní spolu pracujeme a zatím nám to vychází, takže v tom systému budeme pokračovat," konstatoval Pešek.

Na všech závodech ale český talent zkušeného kouče zatím nemá. „Mám svůj juniorský tým a motoškolu, s Ondrou jezdím jen když mi to čas dovolí, ale na ten jeden svět ze tří se s Ondrou chystám," dodal na závěr.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist