Ve Francii uzavřela Pelikánová premiérovou sezonu v MS

Poslední závodní víkend v premiérové sezoně Alexandry Pelikánové ve světovém šampionátu Supersport 300 skončil pro českou motocyklovou závodnicí osmnáctým místem v závodu o postup do hlavního nedělního závodu. Ani ve francouzském Magny-Cours se tak devatenáctileté rodačce z Brna nepodařilo kvalifikovat do hlavního nedělního klání kategorie Supersport 300, když její snahu značně ovlivnilo počasí a neustálé dešťové přeháňky.

„V posledním volném tréninku jsme kvůli počasí vůbec nevyjeli. Počasí si s námi pohrálo i v průběhu Superpole. Skupina A vyjela na kompletně mokré trati, zatímco naše skupina se vydala už na osychající dráhu. Bohužel se mi nepodařilo zajet ideální kolo,“ uvedla závodnice týmu Kawasaki GP Project, která v Superpole zajela čas 2'08,443 sekundy a obsadila pětadvacáté místo.

Toto umístění nestačilo na přímou kvalifikaci do hlavního nedělního závodu, a tak i v Magny-Cours nastoupila Pelikánová do Last Chance Race, tedy závodu, z něhož se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu. „Dobře jsem odstartovala a získala několik pozic, ale bohužel do mě v páté zatáčce někdo narazil. Naštěstí jsem nespadla, ale propadla jsem se pořadím a pokračovala v závodu s několikavteřinovým odstupem. Podařilo se mi postupně snižovat ztrátu a získat pár pozic zpět, ale na žádné dobré umístění to už nestačilo.“

„Je to pro mě velké zklamání, protože jsem věřila, že tento víkend máme na to, abychom dosáhli dobrého výsledku. Ráda bych poděkovala všem partnerům a fanouškům za podporu, kterou mi vyjadřovali v průběhu celé sezóny,“ dodala Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist