V Mostě měli jezdci Accolade Smrz Racing smůlu na kolize, oba ale bodovali

Tým Jakuba Smrže, Accolade Smrz Racing, nastoupil na domácí půdě Autodromu Most s jezdci José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez Nu?ez. V sobotu bodoval José Luis Perez dvanáctým místem, jeho týmový kolega se stal oběti nezaviněné kolize. Naopak v neděli to byl Victor Rodriguez, kdo zabojoval a v cíli byl devátý. Perez závod nedokončil po kolizi, kterou nezpůsobil. Dalším závodem je pro český tým francouzské Magny Cours.

Další napínavý závod kategorie World Supersport 300 se uskutečnil tuto sobotu na okruhu Autodrom Most, na domácí půdě českého týmu Accolade Smrz Racing. José Luis Perez měl skvělý start do závodního víkendu, když se kvalifikoval na 8. pozici, kterou v prvním závodě proměnil za 4 světové body. Victor Rodriguez měl také výborný start do prvního závodu, když po nepovedené kvalifikaci (21.pozice na startovním roštu) figuroval na bodovaných pozicích již během prvního kola závodu. Poté byl ovšem obětí kolize se dvěma soupeři, která pro něj bohužel skončila pádem. Victorovi se i tak podařilo na motorku opět nasednout, závod dokončit, nasbírat důležitá data a ukázat, že měl rychlost na to, aby bojoval s přední skupinou.

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) – „Podařil se mi dobrý start a držel jsem se v Top7 skoro až do konce závodu. V posledním kole jsem neměl dobrý feeling, ztratil jsem nějaké pozice a skončil 12. Máme v kapse nějaké světové body a uvidíme, co se nám podaří zítra.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) – „Jsem velmi zklamán. Opět mě v závodě sundal jiný jezdec, a nic jsem s tím nemohl udělat. Naštěstí jsem relativně v pořádku, ale uvidíme, jak se zítra probudím. Je to obrovská škoda, protože jsme byli na bodech hned po startu. Po pádu jsem se pokusil zachránit co se dalo, a i s poškozenou motorkou se mi podařilo jet 2 kola za Steemanem a držet s ním krok. Cítil jsem se na motorce dobře, takže uvidíme, co zítra! ”

Druhý závod na domácí půdě týmu Accolade Smrz Racing se odehrál v podobném duchu jako sobotní první závod, tentokrát to byl Victor Rodriguez, který po fantastické stíhací jízdě z 21. pozice na startu vybojoval 9. pozici v cíli. José Luis Perez závod nedokončil po hromadné kolizi v první zatáčce, díky které přišel o možnost zopakovat včerejší výkon a bojovat o světové body. Tým Jakuba Smrže si tak v Mostě připsal celkem 11 světových bodů před dalším podnikem mistrovství světa World Supersport 300, který se uskuteční ve francouzském Magny Cours začátkem září.

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) – „Dnešní devátá pozice je pro nás jako vítězství. Po takové složité sezóně, jakou jsme měli doposud, a po tom, co mě v tolika závodech někdo sundal, mám velkou radost. Myslím, že to mohlo být ještě lepší, ale spadli přede mnou dva jezdci, a udělala se mezera, kterou už se mi nepodařilo zavřít. Mám radost také proto, že to byl domácí závod týmu a chtěl jsem pro ně zajet dobrý výsledek. Těším se na příští závody v Magny Cours, ten okruh se mi moc líbí. ”

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) – „Po ranním warm-upu si myslím, že to dnes mohlo být ještě lepší než včera. Bohužel se mi dnes stalo to, co Victorovi včera – závod jsem nedokončil pro pád, za který jsem nemohl, a nedostal jsem tu příležitost bojovat o další světové body. Mrzí mě, že na domácí půdě týmu pro mne závod skončil hned v první zatáčce, ale takové jsou závody. ”

Jakub Smrž (manažer týmu) – „Myslím, že celkově to byl pozitivní víkend. Oba naši jezdci byli v jednom závodě obětí nezaviněné kolize, a ve druhém závodě bodovali. Oba byli blízko stupňů vítězů a ukázali, že mají rychlost na to být v první skupině. Měli jsme možnost se ukázat na domácí půdě a chtěl bych tímto moc poděkovat všem našim partnerům a kamarádům, kteří nás sem přijeli podpořit. Máme se z čeho odrazit a v příštím závodě to třeba bude ještě lepší. ”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist