V Misanu získal tým Accolade Smrz Racing první řadu na startu a mistrovské body

Český tým pod vedením Jakuba Smrže zaznamenal v Misanu skvělý výsledek, když v Superpole zajel jejich jezdec José Luis Perez Gonzalez druhý nejrychlejší čas a od pole position ho dělily jen tři desetiny. V samotných závodech měli jezdci velkou smůlu, protože jejich výsledky ovlivnily chyby soupeřů. Přesto v sobotu bodoval desátým místem v cíli Victor Rodriguez, José Luis Perez Gonzalez byl v neděli jedenáctý. Další závody má tým Jakuba Smrže na programu koncem července v Assenu

Tým Accolade Smrz Racing se těšil z fantastického výsledku v dnešním Superpole druhého podniku Mistrovství Světa World Supersport 300, ve kterém se mladý španělský jezdec českého týmu, José Luis Perez Gonzalez, kvalifikoval na vynikající druhé pozici a odstartoval tak do prvního závodu dnešního odpoledne z první řady startovního roštu. Victor Rodriguez odstartoval z 27. pozice, a podařilo se mu probojovat až na 10. pozici v cíli, po dramatickém souboji ve vedoucí skupině. José Luis bohužel po kontaktu se soupeřem závod nedokončil.

#73 José Luis Perez Gonzalez„Odvedli jsme skvělou práci v Superpole – první start z první řady startovního roštu jak pro mě, tak pro náš tým. Závod byl náročný. Ztratil jsem nějaké pozice a závod pro mě skončil v 6. kole, kdy do mě narazil soupeř, a zavinil pád hned několika jezdců. Zítra nás čeká druhý závod. Rád bych poděkoval celému týmu za skvělou práci.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez„Se závodem jsem moc spokojený. Podařilo se mi dostat do čelní skupiny. Pak jsem se díky kontaktu se soupeřem znovu propadl, a musel bojovat znovu. Mám velkou radost, protože jsem se cítil dobře na motorce, zlepšili jsme časy i můj feeling a věřím, že to zítra budeme moci zopakovat.”

Tomáš Šoula (šéf mechanik José Luise) – „Druhá pozice v dnešním Superpole byl skvělý výsledek jak pro Josého, tak pro celý tým. Kvalifikace se bohužel nepovedla Victorovi, ale ten to zase dohnal v závodě. Z 27. pozice na startu byl 7. v polovině závodu, poté se propadl na 15. pozici po kontaktu se soupeřem, a o dvě kola později se znovu dostal na 10. pozici, kterou udržel do cíle. José bohužel závod nedokončil pro chybu soupeře. Zítra bude mít druhou šanci vytěžit ze své druhé startovní pozice.“

Nedělní závod druhého podniku Mistrovství Světa World Supersport 300 byl dramatický od začátku
až do konce. Oba jezdci týmu Accolade Smrz Racing se v těsném souboji drželi na pozicích v Top-10 až do samotného závěru, kdy během jednoho kola udělalo chybu několik soupeřů. Jedna taková chyba stála José Luise hned několik pozic, když byl v posledním kole závodu donucen vyjet mimo trať. I přesto však dokázal projet cílem na 11. pozici. Victor Rodriguez tolik štěstí již neměl, když ho také v samotném závěru potkal pád zaviněný jedním ze soupeřů.

#73 José Luis Perez Gonzalez„Byl to nesmírně náročný závod, který nás stal hodně úsilí, ale podařilo se nám udržet v přední skupině. V posledním kole přede mnou bohužel spadl jeden ze soupeřů, a mně nezbylo nic jiného než vyjet mimo trať. Tým pracuje výborně, z čehož mám velkou radost, a už se těším na příští závody.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez „Dnes opravdu nemám slov. Po takové stíhací jízdě jsem opět doplatil na chybu jiného jezdce a místo bodů za Top-10 si opět odvážíme dneska 0. Doufám, že jsem si už veškerou smůlu letos vybral. Když trochu zlepšíme kvalifikace, věřím, že budeme v příštích závodech bojovat o přední pozice. Děkuji celému týmu za skvělou práci.”

Jakub Smrž (manažer týmu) – „Ne všechno dopadlo tento víkend podle představ, ale udělali jsme krok dopředu a například start José Luise z první řady je toho důkazem. Co se závodu týče, José včera nedokončil, ale dnes bojoval v Top-10 a i po kontaktu a následnému výletu mimo trať si dojel pro 11. místo. Troufám si říct, že to jinak mohlo být Top-5. Victor, kterému se nepovedla kvalifikace, předvedl skvělou stíhací jízdu v obou závodech. Dneska bohužel doplatil na kontakt s jiným jezdcem, ale tak to už v této kategorii bývá. Máme opět na čem stavět, a věřím, že se nám brzy podaří získat umístění, jaká si opravdu zasloužíme – do 10. místa či lépe. Rád bych tímto poděkovat všem partnerům, jezdcům a celému týmu za skvěle odvedenou práci. Uvidíme se v Assenu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist