V Jerezu získal Ondřej Vostatek další zkušenosti jezdce WSSP

O víkendu pokračovalo Mistrovství světa superbiků závody ve španělském Jerezu. Po tragické události ze sobotního odpoledne byl zbytek programu zrušen a jisté nebylo ani zda se bude závodit v neděli. Nakonec se rozhodlo o pokračování závodů a tak český jezdec Ondřej Vostatek mohl sbírat další cenné zkušenosti v jediném klání, které na jihu Španělska třída World Supersport měla.

V trénincích pracoval Ondřej s týmem na nastavení motocyklu. Problémy měl s motorovou brzdou, která nefungovala optimálně, řešili ztrátu akcelerace a optimální nastavení převodu. Postupně se podařilo nastavení motocyklu vylepšit a Ondřej byl schopen v kvalifikaci zajet lepší čas. Po rozboru a vyhodnocení dat, se do závodu ještě měnilo nastavení převodu, aby byl Ondřej ještě více konkurence schopný. Sobotní závod byl ale zrušen, tak nové nastavení mohl Ondřej vyzkoušet až v nedělním warm upu. V závodě Ondra dobře odstartoval a bojoval ve skupince jezdců o 18. až 25. místo. Závod nakonec dokončil na jednadvacátý.

Ondřej Vostatek (jezdec) – „Byl to pro nás velmi náročný víkend. Pracovali jsme hodně na nastavení a dokázali jsme se postupně zlepšovat. Stále však musíme pracovat a sbírat zkušenosti. Ještě to není úplně ono. Ne vše se nám podařilo optimálně vyřešit. V závodě jsem měl potíže při podřazování, kdy motorka šla okamžitě do smyku a v zatáčkách mi nechtěla zatočit. Rychlost oproti soupeřům byla taky horší, takže jsem mohl těžko držet jejich tempo. Snažil jsem se jet co nejlépe, ale musím se ještě hodně učit, abych se dostal na vyšší úroveň. Pokračujeme dál v naší práci a věřím, že se nám podaří se posunout zase o kousek dál. Nyní se už chystáme na závody do Portimaa, které se pojedou 1. - 3. října.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist