V Assenu vybojovali jezdci Intermota celkem dvaadvacet bodů

Ve čtvrtém podniku sezony si start z první řady zajistil třetím kvalifikačním časem Patrick Jacobsen, jenž jak v Thajsku, tak v Aragonii bodoval umístěním na stupních vítězů. Výchozí pozici do závodu měl dobrou, ale ve finále nestačil na jezdce Hondy Kyle Smitha a závod v Assenu dokončil čtvrtý. Sedmý v pořadí projel cílem druhý jezdec české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres Lucas Mahias.

Po celém pěkném víkendu v katedrále rychlosti, jak se okruh v Assenu právem nazývá, odjíždí tým Intermoto Ponyexpres s "bramborou" - tedy pozicí těsně pod stupni vítězů. Přesto převládá spokojenost, určitě jsme opět předvedli velice solidní výkon.
Po vydařené kvalifikaci a startu z první řady bojoval PJ až do předposledního kola o stupně vítězů. Nakonec ho o "bednu" připravil pilot týmu Hondy Ten Kate Kyle Smith. Vyhrál Kenan Sofuoglu před Julesem Cluzelem. Patrickovi ovšem stále patří druhá příčka v průběžném pořadí šampionátu a Intermotu třetí místo v týmové soutěži.

Patrick Jacobsen po víkendu v Assenu uvedl: „Opravdu jsem moc chtěl na pódium, ale v úplném závěru to už nešlo. Věřím, že do dalších závodů zapracujeme na detailech a boj o stupně vítězů je stále otevřený. Děkuji všem v týmu za odvedenou práci a partnerům i našim fandům za neustálou podporu.“
Francouz Lucas Mahias po sedmém místě v kvalifikaci zopakoval toto umístění i v závodě. „Tato trať byla pro mě nová a přiznám se, že i dost obtížná. Z výsledku příliš nadšen nejsem, ale vím že jdeme dobrou cestou. Dovezli jsme nějaké body a to se počítá.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist