Tým Viňales Racing má tovární podporu Yamahy

Team Viňales Racing je novým týmem v letošním šampionátu FIM Supersport 300 World Championship a hned s tovární podporou, jenž pro rok 2021 získal od Yamaha Motor Europe. Jezdecká sestava je ve složení Kevin Sabatucci a Dean Berta Vinales.

Tým Viňales Racing postavil Angel Viňales, otec továrního jezdce Yamahy Mavericka Viňalese. Pro premiérovou sezonu získali status továrny tří ladiček a Ital Kevin Sabatucci je jezdcem, který bude mířit na ty nejvyšší mety. Jednadvacetiletý Ital už v třístovkách slavil stupně vítězů včetně prvního místa z Donington Parku 2019.

Teprve šestnáctiletý Dean Berta Vinales bude letos nováčkem v sérii WSSP300 po zkušenostech z European Talent Cupu, kde bylo loni jeho nejlepším výsledkem třinácté místo.

„Mít podporu Yamahy představuje pro mě a tým všechno,“ prozradil Angel Viňales. „Je to náš první rok v paddocku WSBK a získat hned takovou šanci je sen proměněný na skutečnost. Jsme z toho nesmírně nadšení. Přichází to zároveň v době, kdy Maverick nastupuje jako tovární jezdec do páté sezony společně s Monster Energy Yamaha MotoGP, takže je to pro nás úžasné. Děkujeme Yamaze za vloženou důvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist