SSP před Assenem: Za Intermoto opět Marino

Po dvou podnicích supersportového šampionátu se vytvořilo na špici celkem nečekané pořadí: Vede totiž o dva body Fabien Foret před Rookiem a Lokalmatadorem Michaelem van der Markem a "českým" překvapením Lucou Scassou, jenž ztrácí bodů 12. Teprve na čtvrtém, resp. šestém místě jsou největší papíroví favorité Kenan Sofuoglu a Sam Lowes.

Při posledním závodě MS-Supersport v Aragonu se doslova na hlavu postavil průběžný stav tohoto šampionátu a proto má následující závod v Assenu  hodně pikantní příchuť.
Do katedrály motocyklového sportu, na TT Circuit v Assenu, cestuje jako lídr pilot Kawasaki Fabien Foret, který slavil v Aragon už své 16. vítězství, když profitoval z odstoupení svého týmového kolegy Kenana Sofuogla a Sama Lowese.
Na místě druhém je tedy domácí Rookie Michael van der Mark a jako třetí je zatím Luca Scassa. Jak dopadne letošní Assen, je těžko předpokládat, jen si připomeňme, že vloni se zde konalo velké překvapení, když při svém prvním a zároveň posledním startu za český tým Prorace Honda vyhrál Ital Lorenzo Lanzi.
V českém týmu Intermoto Kawasaki nahradí i tentokrát zraněného Davida Saloma mladý Francouz Florian Marino. Španělovi Salomovi vyndali totiž teprve včera z ruky dráty a i jeho start v Monze je dle manažéra týmu Josky Kubíčka tak na 50%. Jelikož ale Kawasaki France má velký zájem na dalším závodním vývoji francouzského talentu, tak je hodně pravděpodobné, že Marino i po uzdravení Saloma v týmu Intermoto zůstane a pojede jako třetí pilot. Jen připomínám, že Marino měl letos startovat za indický tým Mahi Racing, ten byl ale ještě před zahájením sezóny "zeštíhlen" na pouhé dva jezdce a Dan Linfoot a Floriana Marino zůstali bez týmu a bez motorky. Linfoot musel vzít zavděk národním šampionátem ve Velké Británii, Marino pak vytrvaleckými závody. Ale, jak už jsem napsal, tak Kawasaki France si vytypovala 19-letého Marina jako reprezentanta země "Galského kohouta", až třeba po sezóně skončí s aktivní činností mistr světa supersportů z roku 2002 Fabien Foret. Ostatně výkonem Marina v Aragónu byl doslova okouzlen Andrew Pitt, který u týmu Intermoto působí jako technický ředitel.
Jinak ve své první body doufá pražský tým ProRace Honda, jejich jezdec Gábor Talmacsi v prvním závodě nestartoval a ve druhém neobjel kvůli nezaviněnému pádu ani jedno kolo. A také další česká stáj Com Plus SMS Racing, jejíhož jezdce Balazse Nemetha dělilo v Aragónu od mistrovského bodu pouhých 4/10 sekundy.

Supersport World Championship 2013 - průběžné pořadí po dvou závodech

01- Fabien Foret – MAHI Racing Team India – Kawasaki ZX-6R – 38 bodů
02- Michael van der Mark – Pata Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – 36
03- Luca Scassa – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – 26
04- Kenan Sofuoglu – MAHI Racing Team India – Kawasaki ZX-6R – 25
05- Andrea Antonelli – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R – 22
06- Sam Lowes – Yakhnich Motorsport – Yamaha YZF R6 – 20
07- Lorenzo Zanetti – Pata Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – 18
08- Jack Kennedy – Rivamoto – Honda CBR 600RR – 15
09- Riccardo Russo – Puccetti Racing Kawasaki – Kawasaki ZX-6R – 11
10- David Salom – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – 11
11- Massimo Roccoli – Team Pata by Martini – Yamaha YZF R6 – 11
12- Luca Marconi – PTR Honda – Honda CBR 600RR – 10
13- Vladimir Leonov – Yakhnich Motorsport – Yamaha YZF R6 – 8
14- Roberto Rolfo – ParkinGO MV Agusta Corse – MV Agusta F3 675 – 7
15- Alex Baldolini – Team Lorini – Honda CBR 600RR – 6
16- Vladimir Ivanov – Kawasaki DMC Lorenzini Team – Kawasaki ZX-6R – 5
17- Roberto Tamburini – Suriano Racing Team – Suzuki GSX-R 600 – 4
18- Kev Coghlan – Kawasaki DMC Lorenzini Team – Kawasaki ZX-6R
19- Fabio Menghi – VFT Racing – Yamaha YZF R6 – 2
20- Mathew Scholtz – Suriano Racing Team – Suzuki GSX-R 600 – 2

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist