Španělka Herrera věří v úspěšnou sezonu ve WorldSSP300

Bývalá jezdkyně mistrovství světa v třídě Moto3, Maria Herrera, má další šanci ukázat své kvality, jen to tentokrát nebude v seriálu Grand Prix, ale v mistrovství světa FIM Supersport300, kde pojede s týmem Yamaha MS Racing a jejím týmovým kolegou bude Dani Valle.

Jednadvacetiletá Maria Herrera nastupuje do teprve druhého ročníku třístovek, světového šampionátu, který si letos získal své fanoušky především díky nesmírně vyrovnaným soubojům. Španělka měla letošní sezonu Moto3 ve znamení zranění a také přišla o tým. Nyní má šanci na slušný restart kariéry.

Tým Yamaha MS Racing získal první titul WorldSSP300 s Marcem Garciou a Herrera věří, že dokáže v nadcházející sezoně pravidelně bojovat o pozice na stupních vítězů. „Letos jsem WorldSSP300 sledovala, protože jsem tam měla kamarády jako Marca Garciu, který vyhrál titul a Dana Valle,“ uvedla Herrera. „Když skončila sezona, vedení stáje Yamaha MS Racing mě kontaktovalo.“

„Myslím, že je to hodně zajímavá kategorie a hodně zábavná. Bylo skvělé vidět Anu Carrasco na stupních vítězů a doufám, že v příštím roce to bude ještě vyrovnanější.“
Právě Ana Carrasco se stala první ženou, která vyhrála závod mistrovství světa. „Cílem budou časy z poslední sezony. Pokud je překonám, bude to skvělé. S Anou budeme soupeřky jako s každým dalším jezdcem na dráze. Mimo dráhu jsme ale kamarádky,“ dodala Herrera.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist