První tréninky WSSP300 pro Königa a Schwarze

Ve španělské Aragonii odstartoval pátečními volnými tréninky třetí podnik sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2019. Premiéru v šampionátu World Supersport 300 má za sebou tým ACCR Czech Talent Team - Willi Race spolu s Oliverem Königem a Vojtěchem Schwarzem.

Vzhledem k tomu, že má pro letošek třída Supersport 300 velice početné startovní pole, jsou jezdci rozděleni do skupin. Oliver König byl zařazen do skupiny A, zatímco jeho týmový kolega Vojtěch Schwarz jel ve skupině B. Dnes byly na programu první dva volné tréninky, ve kterých čeští reprezentanti zrychlili, ale stále jsou tu rezervy na zlepšení. Oliver svůj čas na kolo oproti ránu zlepšil o více než dvě vteřiny, Vojta o osm desetin vteřiny. Hlavním cílem pro zítřek je se kvalifikovat do závodu.

Dvaadvacátý v pořadí Oliver König zajel své maximum na 2'12,386 sekundy. Po skončení trénínků dodal: „Dnešek byl pro mě velmi těžký den. Když jsem si ráno v prvním tréninku sedl na motorku, tak jsem se cítil, jako bych jel na motorce poprvé. Vůbec nic mi nesedělo. Hrála v tom velkou roli nervozita a zraněné rameno z tréninkového incidentu. Po tréninku jsem si dal prášky na bolest a s úsměvem šel do druhého tréninku. V něm jsem se zlepšil, ale stejně to nestačí a jsem až u konce výsledkové listiny. Zítra bude velice těžký den a jako úspěch budu brát kvalifikaci do nedělního závodu. Děkuji moc týmu, sponzorům a všem, co mi fandí. Někdy to prostě nejde podle představ."

„Myslím si, že pátek můžu hodnotit kladně, jelikož máme v časech já i Oliver dobrý progres,“ řekl čtyřiadvacátý Vojtěch Schwarz (2'13,646s). „Tým pracuje velice dobře a usilovně všichni děláme všechno pro co nejlepší výsledky. Teď se soustředíme hlavně na kvalifikaci, ve které chceme samozřejmě uspět a dostat se do nedělního závodu, kam nemůžou nastoupit úplně všichni. Zítra se budu snažit zajet co nejlepší čas a snad to dobře dopadne."

První tréninky hodnotil Jakub Smrž (manažer týmu) slovy: „Výsledkově to nebyl nejlepší den, ale pro nás to byl rozumný začátek. Po změně pravidel (maximálních otáček) jsme v prvním volném tréninku netrefili převod. Stejně tak máme ještě rezervy v nastavení. Je vidět, že kluci jsou na závodech. Je to určitý tlak, který na sebe vyvíjí, takže jedou trochu jinak, než při testech. Každopádně všechno si to sedne, je to první den sezóny."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist