První den byl nejrychlejší Sofuoglu

V pondělí měli jezdci kategorie Supersport první den oficiálního testu na okruhu Phillip Island, kde již v pátek zahájí prvními tréninky přípravu na úvodní podnik sezony 2015. V kombinaci časů dvou samostatných 110 minutových sekcí byl s časem 1'33,743 sekundy nejrychlejší turecký závodník Kenan Sofuoglu. V jedné sekundě za jezdcem Kawasaki jsou jenom dva závodníci a oba na motocyklech MV Agusta Jules Cluzel a Lorenzo Zanetti.

Předposlední den příprav Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) jasně ukázal, že má letos vše potřebné k tomu, aby usiloval o titul mistra světa. Velmi dobře připraveni jsou ale také oba jezdci MV Agusty Jules Cluzel a Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse). Francouz v kombinaci časů ztrácí na nejlepší čas dne necelé tři desetiny, jeho italský týmový kolega sedm.

Časy do pátého místa zajeli Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres). Američan nastavil stejně jako ostatní své nejrychlejší kolo až odpoledne za 1'34,946 sekundy a ztráta na Sofuogla je nyní 1,2 sekundy. Pátý v pořadí je s časem 1'35,041 sekundy Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda).

Druhý jezdec týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Lucas Mahias je po úvodním dnu dvanáctý s časem 1'35,838 sekundy. Jezdec týmu SMS Racing Kevin Wahr byl s časem 1'36,360 sekundy třináctý.

Test pokračuje v úterý 17.února druhým, závěrečným dnem.

Výsledky dopolední části – ZDE

Výsledky odpolední části – ZDE

Kombinace časů 1.dne - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist