Prorace: Letos nás pronásleduje smůla

Fantastický závod předvedl na Nürburgringu Jihoafričan Ronan Quarmby, když z desáté pozice na roštu perfektně odstartoval, jel šestý a neustále se prokousával kupředu. V šestém kole byl jezdec stáje Prorace dokonce čtvrtý, ale pak vypověděla technika a bylo po nadějích.

V Německu jeli jezdci a týmy kategorie Supersport další závod sezony a na startovní listině nechybělo jméno jezdce české stáje Prorace, kterým nyní bude až do konce sezony Ronan Quarmby. Jihoafričan už v Silverstonu předvedl své kvality a vše měl potvrdit dobrým výsledkem v Německu.
Od prvních tréninkových a kvalifikačních jízd se Ronan Quarmby pohyboval v první desítce a do závodu supersportů se kvalifikoval desátým časem. Po startu nedělního závodu získával jednu pozici za druhou a podařilo se mu zachytit nástup skupiny, ve které jel Sofuoglu, Foret, Lowes, Zaneti a Leonov. Aby se dokázal dotáhnout na vedoucí trojici, potřeboval překonat Zanetiho s Leonovem.
V prvních dvou kolech zajel Jihoafričan nejrychlejší kolo závodu i svoje maximum. V momentě, kdy se v průběhu čtvrtého kola dostal ve spodní pasáži přes Zanetiho, začal stahovat drobný náskok na Foreta a usadil se bezpečně na čtvrtém místě.
Jenže v letošní sezóně nás smůla provází snad úplně všude. Nový motor, který jsme nasadili po první kvalifikaci, v šestém kole vypověděl službu a byl konec všech nadějí. Přesto Ronanovi děkujeme za krásný boj, který v závodě předvedl a uděláme maximum proto, abychom už příští závod v Turecku konečně stáli na pódiu.

Že tam Ronan může být, a že tam patří jsme si dnes dokázali.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist