Pro Pelikánovou není trať v Imole snadná záležitost

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová zahájila v Imole další závodní víkend své premiérové sezóny ve světovém šampionátu Supersport 300. Úvodní tréninky využila především k seznámení se s italskou tratí, na kterou se vydala poprvé v kariéře, a ve své skupině B kategorie Supersport 300 obsadila šestadvacáté, respektive osmadvacáté místo.

Stejně jako při posledním závodním víkendu v holandském Assenu, tak i v Imole byly pro Pelikánovou úvodní páteční tréninky premiérou na této italské trati. V prvním z tréninků devatenáctiletá rodačka z Brna obsadila šestadvacáté místo, které si zajistila časem 2'18,019 sekundy. Ve druhém tréninku zrychlila o více než vteřinu, její maximum 2'16,980 sekundy ovšem stačilo až na poslední osmadvacáté místo v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300.

„Dnešní den byl nejhorším z celé sezóny,“ konstatovala Alexandra Pelikánová, závodnice týmu Kawasaki GP Project, která v trénincích dohromady odjela 23 kol a patřila tak k nejpilnějším jezdcům ve své kategorii. „Trať je hodně náročná a moc se mí nedaří se s ní sžít, ale věřím, že zítra to bude lepší. Udělám maximum pro to, abych v kvalifikaci dokázala zrychlit a mohla bojovat s ostatními v odpoledním závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist