Plány Kawasaki na rok 2013

Supersportové závodění u zelené Kawasaki bude mít na příští rok hodně velkou změnu, co se týká tovární podpory a struktury celého týmu. A týká se to pochopitelně i našeho týmu Intermota.

Tým Lorenzini Kawasaki sice vyhrál v letošním roce mistrovství světa se svým pilotem Kenanem Sofuoglem, ale příští rok tento tým ze startovní listiny této kubatury vymizí. Důvodem jsou chybějící peníze. Sponzor týmu Lorenzini "Deltafin" totiž vůbec neplatil a místo toho musela zaskočit Kawasaki jako taková.
Proto bude strategie Kawasaki na příští rok úplně jiná. Indický tým MSD R-N a česká stáj Intermoto by měly nastoupit do sezony pod stejným jménem a ve stejném designu a každý z těchto partnerů by měl mít po dvou jezdcích, přičemž by ale zůstaly zachovány základny obou týmů v Anglii a v České republice.

Ladění motorů by i nadále dělala firma Akira ve Francii, Kawasaki Europe by se starala o nové update.

Co se týká jezdců, tak Kenan Sofuoglu, Fabien Foret a Florian Marino jsou "nasazeni", velké šance na čtvrté volné místo má třetí z Magny Coours Dan Linfoot. Ve hře je ale i Romain Lanusse, jenž má na své straně velkou výhodu, dosti velký balík sponzorských peněz.
Zeptali jsme se proto Josky Kubíčka, zastihli jsme ho telefonicky  v dalekém japonském Motegi, jak je tato informace pravdivá a on nám odpověděl následovně: "Jednali jsme okamžitě po skončení finálového závody v Magny Cours a toto je varianta číslo "1". Pokud bude financovatelná, tak budeme mít opravdu status továrního týmu. Rozhodnutí by mělo padnout do konce listopadu, tedy i o dvou našich jezdcích. Ale minimálně název Intermoto by měl zůstat i nadále".  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist