Petr Svoboda sahal po umístění v Top10

Druhý závodní víkend letošní sezóny kategorie World Supersport 300 v holandském Assenu začal nadějně pro český tým Accolade Smrz Racing. Petr Svoboda si v sobotní kvalifikaci dojel pro krásné 7. místo na startovním roštu. Výrazně se zlepšil také jeho týmový kolega a rookie, Yeray Saiz Marquez, který startoval 18. Dramatický první závod se vyvíjel velmi slibně pro oba jezdce, pro Petra však skončil pádem po kontaktu se soupeřem v boji o osmé místo pouhá dvě kola před cílem. Yeray projel cílem 17. Od světových bodů ho dělilo půl vteřiny.

Jakub Smrž (manažer týmu): „Myslím, že můžeme být dnes spokojeni. Škoda Petrova pádu, ale to jsou závody. Byl ve předu v kvalifikaci, a v závodě se pohyboval v Top 10. Připravíme motorku na zítra a věřím, že se zadaří. Yeray jel perfektně. Je u něj vidět opravdu velký progres oproti minulému závodnímu víkendu. Myslím, že zítra může dosáhnout na body.“

Petr Svoboda: „V kvalifikaci všechno fungovalo skvěle, změnili jsme převod a zase jsme se posunuli. Podařilo se mi chytit dobrou skupinku na slipstream. V závodě se mi povedl start i první kolo, ale foukal hodně vítr, spousta soupeřů spadla a roztrhala se přední skupina. Jel jsem o osmé místo s dalšími čtyřmi soupeři. Tři kola do cíle jsem měl s jedním ze soupeřů kontakt v poslední šikaně a přišel pád. Děkuji celému týmu za perfektní práci, kluci už dělají na motorce a uvidíme, jak se bude vyvíjet zítřek.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist