Pelikánová v závěru zrychlila, závod o postup dokončila patnáctá

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová obsadila v závodu Last Chance Race patnácté místo, a i když v samotném klání o postup do hlavního závodu výrazně vylepšila svůj nejrychlejší čas z celého závodního víkendu v Jerezu, nekvalifikovala se do hlavního závodu kategorie Supersport 300. Ty se tentokrát jedou na jihu Španělska dva, jeden v sobotu odpoledne a ten druhý v neděli odpoledne.

Po úvodních pátečních trénincích, ve kterých Alexandra Pelikánová (Kawasaki GP Project) obsadila sedmadvacáté místo v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300, pokračovala devatenáctiletá rodačka z Brna také v sobotním volném tréninku a Superpole v hledání ideálního nastavení svého motocyklu Kawasaki Ninja 400, přičemž neustále zrychlovala. V Superpole obsadila pětadvacáté místo, a tak následně nastoupila do závodu Last Chance Race, tedy závodu, z něhož se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního závodu.

„V kvalifikaci se mi bohužel nepodařilo moc zlepšit oproti poslednímu volnému tréninku, takže jsem do závodu Last Chance Race startovala z posledního místa,“ uvedla Alexandra Pelikánová. „V závodě se mi ale jelo mnohem lépe a pěkně jsem si zazávodila s ostatními jezdci. Navíc jsem vylepšila svůj nejlepší čas takřka o vteřinu a půl. Mrzí mě, že se mi podařilo zrychlit až v závodu o postup a ne v trénincích či kvalifikaci. Musíme na tom zapracovat, abychom příště byli více konkurenceschopní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist