ParkinGO chce do superbiků

Těsně před začátkem sezóny se Italovi Giulianovi Rovellimu, majiteli týmu ParkinGO podařil doslova šachový mat, když motocykly Triumph své supersportové stáje vyměnil za motocykly Yamaha, které v tu dobu ležely uskladněny už přes rok v jedné dílně v Německu.

Po více než polovině sezóny má ale Giuliano Rovelli jasno, ačkoliv Chaz Davies vede šampionát supersportů s náskokem 42 bodů a je na nejlepší cestě k zisku titulu mistra světa: "Moje rozhodnutí je jasné, dále budu pokračovat jen bez Yamahy", říká celkem překvapivě, ale důrazně Rovelli. 

Excentrický týmový šéf se totiž cítí od Yamahy znevýhodňován a chce ten nejlepší materiál, aby mohl provozovat závodní sport na nejvyšším možném levelu.

Rovelli si už několik měsíců pohrává s myšlenkou, jet v roce 2012 mistrovství světa superbiků. Vedl dokonce jednání s Yamahou, které pak ze své strany přerušil, neboť si nebyl jist, že jeho tým dostane ten nejlepší závodní materiál. Bylo to v okamžiku, kdy manažér Yamaha - Europe Laurens Klein-Koerkamp jasně řekl, že Yamaha nebude v rámci světového šampionátu superbiků podporovat žádný další tým, než  ten současný. 
Nyní se tedy po oficiálním odchodu Yamahy ze superbikového šampionátu nabízí pochopitelně i jiné možnosti, ale Giuliano Robelli se zdá být jasně rozhodnut a dle něho tak existují pouze tři možnosti, jak dále:

1) Tým ParkinGO ukončí po sezóně svou činnost
2) Pokud by současný tým Provec Motocard.com dostal příležitost provozovat superbikový tovární tým Kawasaki, tak by Rovelli převzal současné supersportové motorky Kawasaki
3) Jeden nebo dva jezdci by mohli jet s motocykly Aprilia nebo Ducati ve WSBK, rozhodnutí chce Rovelli oznámit v září

Měsíční závodní přestávka jistě přinese v duchu přestupů řadu jednání, a v září se postupně bude skládat mozaika startovního pole superbiků.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist