Oliver König na tandemu s Vláďou: Nezažil jsem větší masakr, než v třístovkách!

Dalším hostem pořadu Na tandemu s Vláďou navštívil Oliver König a rozpovídal se o závodění, o novém týmu, ale i o době, která nejen motosportu vůbec nepřeje. O to víc teď Oliver trénuje, ale snaží se nahnat školu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Dalším hostem pořadu Na tandemu s Vláďou navštívil Oliver König a rozpovídal se o závodění, o novém týmu, ale i o době, která nejen motosportu vůbec nepřeje. O to víc teď Oliver trénuje, ale snaží se nahnat školu, na kterou během sezony moc času nezbývá.

Oliver König patří mezi největší talenty české silnice a není divu, že jízdě na motorce propadl už jako tříletý svišť. Sám říká, že kariéru závodníka nijak neplánoval a přišlo to přirozeně samo a pozvolna. Pro letošek podepsal angažmá u německého týmu Freudenberg, se kterým během zimy tvrdě trénoval a na jihu Evropy najezdil cenné kilometry. Bohužel Covid-19 mu vystavil stopku a se závoděním musí chvíli počkat, stejně jako všichni jeho rivalové. I tak se udržuje v kondici a trénuje o 106, protože chce být co nejlépe připraven na start sezony, ve který doufá a věří. Tato situace také nám nedělá žádnou radost, ovšem pokusíme se ji využít a ve spolupráci s Oliverem přineseme seriál cviků, které mu pomáhají být rychlejší, silnější a vytrvalejší a bezesporu pomohou i vám. Teď se ale usaďte a poslechněte si Olivera, který se rozpovídá a jeho životě za řidítky.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce, prvních závodních krůčcích a motocyklových vzorech
  • Jak se dostal k angažmá v novém týmu Freudenberg
  • O závodní motorce a přesedlání z Kawasaki na KTM
  • O tvrdém tréninku a lidech, kteří ho provázejí sportovní kariérou, tedy Lukáš Pešek, Jakub Smrž a Jiří Heiník
  • O snaze získat místo v seriálu Red Bull Rockies Cup
  • O tom, že závodění dokáže hodně bolet
  • Proč zrovna číslo 52

Přečtěte si také:

Nesestříhaný rozhovor o délce 36 minut v audio souboru MP3 zde (36 MB): konig.mp3

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist