Návrat týmu Althea Racing s Ducati do WorldSSP

Známý italský tým Althea Racing se vrací zpět do superbikového paddocku. V roce 2022 bude startovat v třídě World Supersport s Ducati a jejich jezdcem bude italský závodník Federico Caricasulo.

Tým Althea Racing poprvé zamířil do paddocku WorldSBK v roce 2007, kde byl týmem WSSP s Hondou a jezdeckou dvojicí Katsuaki Fujiwara a Lorenzo Alfonsi. V královské WSBK tým poprvé závodil v roce 2008 a jejich jezdcem byl tehdy Roberto Rolfo. V roce 2010 změnili techniku na Ducati a ve stejném roce pro ně získal Carlos Checa první vítězství. O rok později Checa naprosto dominoval a vyhrál titul mistra světa s náskokem 110 bodů. V roce 2013 měli na jednu sezonu v boxech Aprilii, pak následoval návrat k Ducati a v období 2016 až 2018 zkušenost s BMW. Od roku 2019 spolupracovali s MIE a Moriwaki Honda a v roce 2020 se rozhodli své účinkování v MS superbiků přerušit.

Po roce přestávky je tým Genesio Bevilacqua zpátky a ve World Supersport zkusí štěstí s Ducati a zkušeným italským jezdcem, jímž je Federico Caricasula. „Je to pro mě velká výzva,“ prozradil Ital. „Jsem velmi rád z příležitosti, kterou mi Genesio nabídl. Byla to nečekaná nabídka, kterou jsem ale okamžitě přijal, protože se jedná o vítězný projekt s týmem, jehož není třeba představovat, a jehož jsem byl i já v minulosti fanouškem.“

„Líbí se mi myšlenka být jediným jezdcem týmu a myslím, že je to nejlepší možnost jak usilovat o dané výsledky. Po pěti letech u Yamahy, během nichž jsem věřím dozrál jako jezdec, je pro mě důležité přijmout novou výzvu, která mí dává velkou motivaci. Od roku 2019 mám v této třídě nevyřízené účty a mým jediným cílem je zlepšit výsledky, kterých jsem již dosáhl,“
dodal Caricasulo, který v roce 2019 prohrál bitvu s Krummenacherem o světový titul v napjaté, emoční bitvě týmových kolegů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist