Náročný úvod víkendu pro Königa s Schwarzem

Mistrovství světa Superbiků se na tento víkend přesunulo na jih do Španělska, kde se jede na okruhu v Jerezu. Český tým ACCR Czech Talent Team - Willi Race prožil jeden z těžších pátků, ale pracuje se na zlepšení pro zítřek.

Další kolo šampionátu mistrovství světa Superbiků se rozjelo ve španělském Jerezu, kde jezdce třídy Supersport 300 čekal čtvrtý závodní víkend, i když silnější třídy mají již šestý. Jako první na trať vyjeli závodníci ze skupiny A, takže z českého ACCR Czech Talent Teamu - Willi Race to byl Oliver König. Podmínky na trati nebyly ideální, když bylo mokro a vzduch měl 17°C. Oliver ve své skupině obsadil 11. místo s časem na kolo 2'05,690 sekundy. Hned poté vyjel ve druhé skupině Vojtěch Schwarz, který skončil na 21. pozici a časem na kolo 1'57,851 sekundy.

Trať během dne postupně vyschla, teplota vzduchu byla 22°C, takže byly během druhých volných tréninků mnohem lepší podmínky. Oliver König svůj čas zlepšil na 1'56,787 sekundy, takže ve své skupině obsadil 22. místo. Vojtěch Schwarz zajel čas 1'57,092 sekundy a skončil na 23. místě ve druhé skupině. V kombinaci všech jezdců se oba čeští reprezentanti srovnali za sebou na 45. a 46. místě, s čímž nejsou spokojeni a do zítra s týmem pracují na změnách.

Oliver König po pátečních trénincích uvedl: „Dnes to v Jerezu nebyl moc dobrý den. Měl jsem technický problém a celkově nám to nějak nesedělo. Zítra snad bude lépe. Děkuji všem, co nám fandí."

Ani Vojtěch Schwarz to v pátek neměl snadné. „Byl to těžký pátek a nebylo to úplně ono. Trochu bojujeme s nastavením a novou tratí. Na zítra se chystají jisté změny, tak uvidíme, jestli budou k lepšímu či horšímu."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
jendazeleny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist