Mistr světa WSSP300 pro rok 2022 – Alvaro Diaz

Novým mistrem světa FIM Supersport 300 je španělský jezdec Alvaro Diaz (Arco Motor University Team), jemuž se titul podařilo získat již po prvním závodu v Portimau. Sezona pro tento šampionát v Portugalsku skončila druhým závodem v němž jel Diaz s přilbou v barvě zlata. Níže je uvedeno deset zajímavostí, které o novém mistru světa nejsou až tolik známy.

– Alvaro Diaz během své první sezony ve WorldSSP300 závodil v roce 2020 s číslem #72, nicméně v sezoně 2022, v níž vyhrál titul mistra světa, závodil s číslem #27. Proč? Měl kdysi tričko s číslem #72, ale nelíbilo se mu, a tak se rozhodl čísla obrátit a závodit s #27. Shodou okolností teď Diaz závodí s číslem, které používal jeho hrdina Casey Stoner.

– Alvaro Diaz si během svých školních let vysloužil přezdívku "Hulk", protože kvalitních výsledků dosahuje snadněji, když je naštvaný

– pokud by Alvaro Diaz nebyl závodníkem, chtěl by se věnovat profesi hasiče

– slavná osobnost, s níž by se chtěl Alvaro Diaz setkat, je Valentino Rossi

– všichni závodníci v paddocku mají kromě talentu pro závodění i jiné skryté přednosti. Alvaro Diaz není výjimkou. Španěl je velmi dobrý v rybaření. Je to jedna z činností, které se rád věnuje, když má chvíli volného času.

– každý dostane radu, přičemž některé rady v hlavě rezonují více než ty druhé …. nejlepší rada, kterou Alvaro Diaz dostal zní: "jediný snadný den byl včera".

– mimo závodů automobilů se Alvaro Diaz rád věnuje i jiným sportům. Rád hraje tenis a padel (sport příbuzný squashi a tenisu). Mimo okruh je Diazovým oblíbeným druhem tréninku jízdní kolo.

– pokud by si mohl Alvaro Diaz s někým vyměnit místo, bylo by to s úřadujícím mistrem světa WorldSBK Toprakem Razgatlioglem, továrním jezdcem týmu Pata Yamaha s Brixx WorldSBK

– Turek Razgatlioglu je pro mladého Alvara Diaze také jeden z trojice jezdců, které považuje za své vůbec nevíc oblíbené z WSBK. Další dva jsou Španělé Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) a Iker Lecuona (Team HRC).

– ve své závodní kariéře považuje Alvaro Diaz za klíčovou osobu svého otce, nicméně jeho manažer je ten, kdo s ním jezdí na všechny závody

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist