Marino byl v Assenu druhý a je novým lídrem

Francouzský jezdec českého týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Florian Marino startoval do závodu třídy Supersport z pole position. Cílem třetího závodu sezony nakonec projel druhý a v průběžném hodnocení mu patří vedoucí pozice. V soutěži týmů je česká stáj na druhé pozici za týmem Pata Honda WS.

Úspěšnou závodní neděli týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres popisuje jejich tisková zpráva:

Fantastický víkend v Holandském Assenu - Florian druhý, P.J. Devátý!

Překrásný závod plný zvratů přinesla dnešní neděle v naší kategorii. Po startu z prvního místa šel Florian do první zatáčky jako druhý za Sofuoglem. Výborný start měl i PJ a postoupil z devátého místa na páté. Pak začala míchanice. Po chybě Sofuogla se dostali do čela dva mladíci Van den Mark z týmu Ten Kate jedoucí před domácím publikem, které ho přišlo v hojné míře do Assenu podpořit, a náš Florian. Oba začali celému startovnímu poli ujíždět.
Na tuto dvojici se ještě přitáhl zpět Sofuoglu, ale později měl technický problém na své Kawasaki a musel odstoupit. Dvojice Van den Mark a Marino dokončila závod v relativním klidu a třetí místo pak obsadil Jules Cluzel po pěkném boji ve skupině dalších jezdců.

P.J. Jacobsen velmi těsně prohrál souboj o šesté místo a patří mu pozice devátá. Tony Coveña hned v úvodu závodu lehce upadl, ale stroj znovu osedlal a domácí závod dokončil na 21 místě. Celý tým také přeje vše nejlepší otci Tonyho Coveñy, Henkovi, který dnes slaví padesátku.
Máme tedy dva jezdce v první desítce. Krásný a parádní pocit. Všem strašně děkujeme za to, že tady můžeme být. A moc si vážíme i super práce celého týmu. Florian vede šampionát o čtyři body a tým je v hodnocení na druhém místě … Uuuuf …

Držte nám palce za dva týdny v italské Imole.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist