Jules Cluzel přestoupil k týmu WSSP GMT94

Tým GMT94 jsme měli spojený především s mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů, nicméně vedení týmu rozhodlo tuto etapu uzavřít a pozornost zaměřit na superbikový šampionát. Konkrétně pak na světový šampionát supersportů, kde letos závodili s Corentinem Perolarim. Francouz si vedl nad očekávání dobře, v celkovém hodnocení obsadil patnáctou příčku a s týmem pokračuje. Tým GMT94 nyní uzavřel sestavu pro rok 2019, když do svých řad získal zkušeného Julese Cluzela.

Dvacetiletý Corentin Perolari závodil ve FIM CEV Repsol Moto2 a Red Bull Rookies Cupu. Poprvé jel s týmem GMT94 letos v Aragonii a v konkurenci zkušenějších závodníků se dokázal dost dobře prosadit. Překvapením je rozhodně příchod Julese Cluzela, který již nějaký ten rok usiluje o zisk světového titulu, ale zatím neúspěšně. Tato jezdecká dvojice rozhodně představuje silnou údernou skupinu ve spojení s kvalitním zázemím GMT94.

Pro třicetiletého Julese Cluzela je třída WorldSSP přímo jako zakletá s ohledem na zisk titulu, jemuž byl již tolikrát tak blízko. Francouz to ale nevzdává a věří, že rok 2019 bude právě ten jeho. „S pěti vítězstvími se mi letos podařilo dosáhnout na hezké věci, ale chaotická sezona a kolize v Portugalsku mě vyřadila z boje o titul,“ uvedl Francouz.

„Spojení s GMT94 je moje nejlepší volba. Pomohli mi v roce 2018 a vím, že s nimi můžu počítat s ohledem na světový titul. Viděl jsem, jakým stylem letos pokročili a už chápu proč vyhráli tři světové tituly ve vytrvalostním šampionátu. Za žádnou cenu nic nevzdávají a jsou hladoví po úspěchu. Jsem si vědom jaká je to pro mě šance.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist