Jules Cluzel oznámil ukončení závodní kariéry

Věčně druhý jezdec supersportů, tak by se dal nazvat životní příběh Julese Cluzela, který byl v řadě případů hodně blízko titulu mistra světa, ale nikdy ho nezískal. Nestane se tak ani letos, protože také v této sezoně Francouze zpomalilo zranění. Cluzel na sociálních sítích uvedl, že závodění je jeho život, ale příští rok už do toho nepůjde.

Co se týče statistik WorldSSP je Jules Cluzel silným hráčem. Francouz vyhrál 24 závodů, získal 62 umístění na stupních vítězů, na kontě má 24 pole position, celkem 56 startů z první řady a 17 nejrychlejších kol. Bohužel titul mistra světa mu unikal v době, kdy soupeřil s Michaelem VD Markem, Kenanem Sofuoglem nebo Sandrem Cortesem. Letos závodí s týmem GMT94 Yamaha s nímž také dokončí svoji poslední sezonu.

„Milí, věrní příznivci,” napsal Jules Cluzel. „Od mého posledního zranění v Doningtonu přemýšlím o své budoucnosti ... . Zranění paty nebylo samo o sobě příliš vážné, ale jedná se o můj kotník s artrodézou, a proto jsem musel absolvovat delší rekonvalescenci. Včera jsem jel v Carole, všechno je v pořádku, nicméně jsem učinil rozhodnutí, že příští rok už do toho nepůjdu.”

„Dívám se na svou malou dcerku Kimi a hlavně ona a hezké chvíle, které bych s ní chtěl strávit v plném zdraví a fyzické kondici, mě vedly k tomuto rozhodnutí, které opravdu nebylo lehké přijmout, protože závodím moc rád a stále se cítím rychlý.”

„Je pravdou, že výsledky už několik let neodpovídají mé motivaci a výhled do budoucna nenabízí lepší záruky. Můžete se spolehnout, že do konce sezony ze sebe vydám maximum. Doufám, že tyto poslední závody budou dobrou příležitostí k tomu, abych ke svým úspěchům přidal nějaké kvalitní výsledky. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mě podporovali. Uvidíme se o víkendu v Magny-Cours,” dodal Cluzel, pro něhož je Magny-Cours domácím podnikem FIM World Supersport.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist