Jezdci týmu Jakuba Smrže ve Francii bojovali o body, ty ale získal jen Gonzalez

Na technicky náročném okruhu v Magny-Cours jeli o víkendu jezdci MS Supersport300 dva závody v rámci osmého podniku sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2021. Jezdci týmu Accolade Smrz Racing, José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez Nuňez, zajeli v Superpole v pořadí sedmý a patnáctý čas, což byl nadějný výsledek v konkurenci více jak čtyřiceti závodníků. V prvním klání bodoval Gonzalez desátým místem, druhé klání nedokončil. Druhý jezdec týmu Nu?ez nezískal ani jeden bod. Naděje tak všichni vkládají do Barcelony, kde se jede už za dva týdny devátý podnik MS.

Sobota, 4.září 2021

Po domácím závodě v Mostě čekal tým Accolade Smrz Racing další podnik mistrovství světa World
Supersport 300, tentokrát ve francouzském Magny Cours. Páteční tréninky komplikovalo proměnlivé počasí, nicméně i tak se oběma jezdcům českobudějovického týmu podařilo získat užitečná data a zajistit si solidní startovní pozici v sobotním Superpole (José Luise Perez vybojoval 7. startovní pozici a Victor Rodriguez byl 15.). Oba jezdci měli slibný start do sobotního prvního závodu. José Luis se držel na 8. místě v posledním kole závodu a cílovou čáru nakonec projel na skvělé 10. pozici. Na své konto si tak připsal další porci světových bodů. Victor Rodriguez měl závod také dobře rozjetý, ale pád ho připravil o další mistrovské body.

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) – „Podařil se mi dobrý start, a prvních pár kol jsem se držel čelní skupiny. Potom jsem trochu ztratil, a ve snaze to dohnat se mi zavřel předek a ustál jsem pád. Trochu jsme ztratili ke konci závodu, ale i tak je to Top10, takže pozitivní výsledek. Uvidíme, čeho jsme schopni zítra (v neděli) ve druhém závodě.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) – „Naštěstí jsem po pádu v pořádku. Můj feeling na motorce není ideální tady v Magny Cours. Tlačil jsem příliš na pilu a ztratil jsem předek. Pokusíme se něco zlepšit do zítřejšího (nedělního) závodu.“

Neděle, 5.září 2021

Po slibném výkonu v prvním závodě se oba jezdci týmu Accolade Smrz Racing těšili, že budou opět bojovat o přední příčky v nedělním druhém závodě na okruhu Nevers Magny Cours ve Francii. Štěstí bohužel ani jednomu nepřálo. José Luis Perez měl skvělý start a pohyboval se okolo 8. pozice, poté byl však nucen odpykat si trest za incident z ranního warm-upu v podobě dvojité „long lap“ penalizace, která pro něj znamenala ztrátu mnoha pozic. Ve snaze vybojovat ztracené pozice zpět pak José Luis chyboval a závod tak pro něj skončil pádem. Victora Rodrigueze potkal technický problém v prvním kole závodu, který španělskému jezdci znemožnil ukázat jeho rychlost a skutečný potenciál. Rodriguez závod dokončil na 26. pozici. Další podnik mistrovství světa World Supersport 300 se pojede za dva týdny v Barceloně.

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) – „Start se mi opravdu povedl, ale díky penalizaci jsem ztratil kontakt s přední skupinou. Pokusil jsem se to následně dohnat, ale tlačil jsem příliš na pilu a skončilo to pádem. Děkuji týmu za skvělou práci. V Barceloně pojedeme opět na plno.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) – „V prvním kole závodu se mi zavřela řídítka, a to pro mě prakticky znamenalo konec závodu. Nemohl jsem brzdit, jak jsem chtěl ani pořádně ovládat motorku. Je to velká škoda, protože jsme dnes měli na dobré umístění, ale takové jsou už závody.“

Jakub Smrž (manažer týmu) – „Klukům se včera povedla kvalifikace, José Luis byl 7. a Victor 15., což je v této náročné kategorii dobrý výsledek. José měl skvělý první závod (10. pozice), ale Victor bohužel nedokončil. Dneska jsme chtěli oba jezdce na bodech, ale štěstí nám opět nepřálo. Tentokrát to byl José Luis, který upadl. Ve warm-upu dostal dvojitou long lap penalizaci. Na začátku závodu byl v čelní skupině, ale ve snaze se opět dotáhnout po splnění penalizace chyboval. Victora dnes potkala drobná technická závada, která ho omezila. Závod sice dokončil, ale mimo bodované pozice. V Barceloně již snad bude štěstí víc na naší straně. Děkuji celému týmu za odvedenou práci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist