Holanďan Bo Bendsneyder přestupuje do World Supersport

Dlouholetý závodník série Grand Prix Bo Bendsneyder přestupuje do superbikového paddocku, kde bude jezdcem týmu EAB Racing v mistrovství světa supersportů. Jednadvacetiletý závodník bude sedlat stroj Yamaha R6 s cílem být mezi těmi, kteří usilují o nejvyšší příčky.

Bývalý jezdec tříd Moto3 a Moto2 Bo Bendsneyder odjel v sérii Grand Prix celkem 84 závodů. V roce 2011 odstartoval závodní kariéru účastí v Moriwaki Junior Cupu, úspěšný byl rovněž v německém šampionátu a European Junior Cupu. V roce 2014 závodil v sérii Red Bull Rookies Cup a první závod mistrovství světa Moto3 jel v roce 2015. Od roku 2018 byl jezdcem třídy Moto2.

„Jsem rád, že příští rok pojedu pro EAB Racing ve WorldSSP,“ uvedl k podpisu smlouvy Bo Bendsneyder. „Jsem velmi motivovaný po mých posledních úspěších v Moto2, kdy jsem bodoval v posledních třech závodech sezony 2020. Teď už se nemůžu dočkat až budu poprvé testovat Yamahu YZF-R6 týmu EAB Racing. Není to pro mě zcela nová motorka, takže je to velká výhoda spoelčně se zkušenosti po letech strávených v paddocku MotoGP.“

Bo Bendsneyder není první jezdec, který přichází k supersportům z prostředí Moto2. Před Holanďanem to byl třeba Andrea Locatelli (2020), Randy Krummenacher (2019) nebo Sandro Cortese (2018). Všichni tři vyhráli titul mistra světa a Locatelli s Cortesem dokonce hned ve svém prvním roce. Zatím posledním jezdcem z Moto2, který ohlásil příchod do WSSP, byl Švýcar Dominique Aegerter.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist