Gino Rea v úterý na operaci a v neděli na stupních vítězů

Britský závodník snad ještě figuruje na předběžné startovní listině FIM Moto2 v mistrovství světa prototypů, jenže Gino Rea mnohé překvapil svým rychlým rozhodnutím seriál Grand Prix opustit a po třech letech se vrátit zpátky do mistrovství světa supersportů. Rea přijal nabídku stáje CIA Landlords Insurance Honda a jeho návrat neprobíhal zrovna podle plánu, když po prvním dnu testování na Phillip Islandu musel na operaci. Nakonec Rea může slavit, protože hned v prvním klání vybojoval umístění na stupních vítězů.

První den oficiálních testů na Phillip Islandu byl Gino Rea v kombinaci časů celkově pátý, ale situace se zkomplikovala díky uvolněnému šroubu v jeho pravé noze. Ten tam měl Rea od nehody v Malajsii 2014, jenže nyní hrozilo reálné nebezpečí, že mu šroub způsobí další zranění. Proto Rea musel druhý den testů vynechat a podstoupit operaci, kde mu uvolněný šroub vyňali. Asi jen málokdo v tuto chvíli počítal s tím, že by v závodu Rea dokázal bojovat o pozice na stupních vítězů.
Britský závodník nakonec svedl parádní bitvu a v samotném závěru klání na osmnáct kol získal třetí místo za dvojicí jezdců MV Agusty. „Když jsem byl v úterý v nemocnici po operaci nohy, nepředpokládal jsem, že bych hned v prvním závodu dokázal zajet na stupně vítězů. Věděl jsem, že mám dobrý potenciál, ale pódium to ne,“ prozradil nadšený Gino Rea.

„Závodit s Kylem (Kyle Smith) nebylo nic snadného, ale byl to parádní závod,“ pokračoval Rea, který ze začátku šetřil pneumatiky a ve finále jezdce Pata Hondy porazil minimálním rozdílem 0,032 sekundy. „Po několika těžkých sezonách je skvělé být tam, kde si to myslím zasloužím. CIA Landlords Insurance Honda má skvělý technický komplet a doufejme, že už brzy zaznamenáme vítězství v závodu.“
Šéf týmu CIA Landlords Insurance Honda Simon Buckmaster k závodu v Austrálii poznamenal: „Od Gina to byl brilantní výkon vzhledem k tomu, že byl v úterý na operaci a nebyl tudíž stoprocentně v kondici. Myslím, že celý tým odvedl skvělou práci, což nám dává velkou důvěru pro druhé kolo sezony v Thajsku.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist