Dobrý výkon v závodech jezdci Accolade Smrz Racing neproměnili v bodovaný výsledek

Jezdci českého týmu Accolade Smrz Racing, José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez Nuňez mají za sebou náročný závodní víkend v Barceloně. Třebaže jim bitva o pozice na startu nevyšla, zlepšení v samotných závodech bylo s celkovou ztrátou na vítěze velmi pozitivní. Bohužel body nezískal ani jeden z dvojice španělských závodníků. Další podnik MS World Supersport 300 je už tento víkend ve španělském Jerezu.

Sobota, 18.září 2021

Po náročné kvalifikaci na okruhu Barcelona-Catalunya, ve které jezdci týmu Accolade Smrz Racing
skončili na 28. (José Luis Perez Gonzalez) a 33. pozici (Victor Rodriguez), čekal španělské reprezentanty českého týmu náročný závod v nabité kategorii Mistrovství Světa World Supersport 300. Oběma jezdcům se v sobotním prvním závodě podařilo skvěle odstartovat a držet se s čelní skupinou. José Luis se po fantastickém výkonu probojoval až na bodované pozice. Dvě kola před cílem se však stal obětí hromadné kolize a závod pro něj skončil předčasně. Victor Rodriguez se v těsném souboji probojoval ze 33. místa na startu na 23. pozici. Do cíle dojel pouhé 4 vteřiny za vítězem závodu, ale bohužel bez bodů.

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) - „Strategie v Superpole nám nevyšla, a museli jsme se v závodě probojovat z konce startovního pole. Pokusil jsem se v závěru předjet dva jezdce na brzdy, ale jeden z nich do mě zezadu vrazil, a skončilo to pádem. Nastavení v závodě nebylo ideální, takže zítra máme v plánu pár změn. Věřím, že se nám pak podaří dosáhnout výsledku, jaký si zasloužíme. ”

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) - „Zatím to pro nás byl velmi náročný víkend. Ztrácíme hodně času při výjezdu na rovinku, což nás omezuje a je to frustrující. Nicméně i tak to byl pro mě dnes nejzábavnější závod letošní sezóny. Ze začátku jsem byl schopen brzdit velmi agresivně a stahovat pozice, ale díky tomu jsem velmi rychle ojel pneumatiku. Ke konci už jsem s tím nic nemohl dělat.“

Neděle, 19.září 2021

Druhý závod kategorie World Supersport 300 na okruhu Barcelona-Catalunya opět nezklamal. Po
nevydařené sobotní kvalifikaci museli oba jezdci českého týmu Accolade Smrz Racing znovu zabojovat. José Luise Perez Gonzalez se po skvělé stíhací jízdě dokázal probojovat z 28. startovní pozice až na 12.pozici v průběhu závodu. Poté mu však ve velmi těsném souboji v čelní skupině světové body utekly o pouhou desetinu vteřiny. Cílem projel na 16. pozici, pouze 2.2 vteřiny za vítězem závodu. Victor Rodriguez také dokázal předjet řadu soupeřů a závod dokončil 20. z 33. místa na startovním roštu.

#73 José Luis Perez Gonzalez (jezdec) - „V závodě jsme měli rychlost, ale škoda toho závěru. Po několika kontaktech jsem měl problém s převodovkou. I tak si myslím, že se nám závod povedl, a mám radost z našeho závodního rytmu. V Jerezu to snad bude ještě lepší.”

#19 Victor Rodriguez Nuñez (jezdec) - „Vyměnili jsme motor, a hned jsem se cítil na motorce lépe. Nový motor lépe reaguje a cítil jsem se jistěji. V závodě přede mnou bohužel spadli dva jezdci, a roztrhla se skupinka. Stejně jako můj týmový kolega jsem byl i já blízko bodovaných pozic, ale už se mi nepodařilo ztrátu dohnat. Stále nás trápí několik problémů s motorkou, ale se závodem jsem spokojený. Užil jsem si to a podařilo se nám zlepšit oproti včerejšku. Byl bych samozřejmě rád, kdybych bojoval víc ve předu, ale zkusíme to opět v Jerezu. Děkuji týmu za veškerou jejich snahu.”

Jakub Smrž (manažer týmu) - „Víkend to nebyl ideální, obzvláště kvalifikace nám nevyšla. José jel opravdu výborně v obou závodech. Včera to skončilo nezaviněným pádem, ale dotáhl se do první skupiny a mohlo to být alespoň Top10. Dneska to měl rozjeto podobně, ale konec závodu nevyšel podle představ. Nicméně někdy je průběh důležitější, než samotný výsledek a José nám dnes po této stránce udělal opravdu radost. Dojel pouze 2.2 vteřiny za vítězem z 28. místa na gridu. Victor se trápil celý víkend. Vyměnili jsme mu motor a snažíme se pomoct, jak se dá. Dnešní závod byl lepší, snad jsme na dobré cestě a v Jerezu se posuneme zase o kousek dopředu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist