Do WSSP míří značka Triumph, britský stroj osedlá Soomer v barvách PTR

Návrat do MS Supersport absolvuje Triumph, který je zpět poprvé od roku 2018. S motocyklem britského výrobce pojede tým PTR, který pro rok 2022 získal jezdce z Estonska Hannese Soomera. V rámci nových pravidel WSSP 2022 Triumph věří v lepší zítřky a překonání dosud získaných sedmi pódií a jedné pole position.

Poté, co Ducati oznámila vstup do světového šampionátu supersportů je tu další výrobce, který hlásí návrat. Tím výrobcem je Triumph, který byl na startu WSSP naposledy v roce 2018. Pro tým PTR je to rovněž návrat zpět, v jejich případě jen po roční přestávce, kterou si dali v závěru sezony 2020, když ukončili spolupráci s Hondou.

Tým PTR získal pro sezonu 2022 jezdce Hannese Soomera, který bude závodit pod hlavičkou Dynavolt Triumph. Soomer jezdil poslední dvě sezony pro tým Kallio Racing a v roce 2020 se stal prvním Estoncem, který získal pódium ve World Supersport. Letos bude chtít v sedle Triumphu své konto rozšířit o další stupně vítězů.

„Jsem moc rád, že budu v sezoně 2022 s týmem Dynavolt Triumph,“ uvedl Hannes Soomer. „Pevně věřím v potenciál motocyklu a zkušenosti týmu, takže jsem si jistý, že se nám rychle podaří ten správný způsob spolupráce. Letošní ročník přinese díky novým předpisům několik nových výzev, jenž jsou díky tomu nepředvídatelné a zajímavé. Můžu jen říct, že dám do toho maximum a už se nemůžu dočkat až začneme společně testovat v rámci skutečné přípravy na nový ročník.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist