Com Plus SMS Racing před MS Supersport

Český tým Com Plus SMS Racing je na prahu své další sezony v Mistrovství světa Supersport 2014, která odstartuje už o tomto víkendu v daleké Austrálii. Tým sídlící ve východočeském Jičíně se na okruh Phillip Island vypravil již minulý týden, neboť toto pondělí a úterý byly naplánované oficiální testy.

Při těchto testech tým pracoval na novém motocyklu Honda CBR 600RR, ale také na zcela nové elektronice. Britský jezdec Fraser Rogers, který za český tým absolvuje celou letošní sezonu, je na okruhu v Austrálii poprvé ve své kariéře.
Hlavním bodem dvoudenního testování proto bylo i jeho seznámení s nástrahy superrychlé dráhy. Postupné zlepšování dosahovaných časů nakonec vyústilo v hodnotu 1´36,956 sekundy, která bude odrazovým můstkem pro páteční a sobotní tréninky na zahajovací závod sezony.
Jan Saska, manažer a majitel týmu před závodním víkendem v Austrálii uvedl: „Konečně jsme se dočkali a nová sezóna superbiků je tady. Australský Phillip Island nás přivítal na zdejší poměry chladným počasím kolem dvaceti stupňů, ale o to příjemnější to pro nás bylo. Pondělní testy jsme začali opatrně, protože nový motocykl byl poprvé na trati, stejně jako jezdec. Celé pondělí jsme se věnovali nastavení nové elektroniky a v úterý již byl motocykl plně připraven.“
„Fraser postupně zrychloval a na konci dopolední sekce zaznamenal zlepšení proti pondělku o 2,2 sekundy. Odpoledne se podmínky zhoršily a díky silnému větru už Fraser svůj dopolední čas nepřekonal. Potěšitelné je, že nový motocykl funguje, protože v ranní sekci jsme dosáhli sedmého nejvyššího top speedu a odpoledne dokonce třetího. Už se těšíme na první volný trénink v pátek.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist