Cluzel spojil budoucnost s Yakhnich MV Agusta

Francouzský motocyklový jezdec Jules Cluzel pojede v příštím roce v seriálu mistrovství světa produkčních motocyklů v kategorii Supersport s týmem Yakhnich MV Agusta. Ruská stáj jen před týdnem oznámila spolupráci s italskou značkou MV Agusta v třídách Superbike a Superspor.

Pětadvacetiletý Jules Cluzel strávil necelých sedm let v mistrovství světa prototypových motocyklů, kde závodil od roku 2005 v kubaturách 125ccm a Moto2 s nejlepším celkovým výsledkem v podobě sedmého místa v kategorii Moto2 v sezoně 2010. Sezona 2011 byla v seriálu Grand Prix jeho poslední a o rok později už závodil v mistrovství světa produkčních motocyklů v třídě Supersport. Tam se mu vedlo velmi dobře, když vyhrál čtyři závody, celkem osmkrát byl na stupních vítězů a sezonu uzavřel celkově druhý.

Tyto výkony byly vstupenkou do elitní kategorie třídy Superbike. Premiérový ročník 2013 absolvoval společně s týmem FIXI Crescent Suzuki v sedle výkonné Suzuki GSX-R1000. Během roku odjel celkem sedmadvacet závodů s jediným pódiovým umístěním a konečným desátým místem v celkovém hodnocení. Crescent Suzuki smlouvu s Francouzem neprodloužila a ten si musel hledat nové místo.
Po roce v kategorii Superbike se rodák z Montluconu vrací zpátky do třídy Supersport, kde bude závodit s týmem Yakhnich Motorsport a motocyklem MV Agusta. Úkol je tedy jasný, pokud možno navázat na letošní výkon Sama Lowese, který v supersportech pro ruský tým vyhrál titul.

„Vrátit se do třídy Supersport, jako součást takového projektu, navíc s týmem, který vyhrál titul a s tak konkurenceschopným motocyklem jako MV Agusta F3, mi dává obrovskou příležitost bojovat o titul, na který jsem v roce 2012 nedosáhl,“ uvedl Jules Cluzel, jehož týmovým kolegou bude ruský jezdec Vladimir Leonov. Oba jezdci by motocykl MV Agusta F3 675 měli testovat začátkem příštího týdne v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist