Cluzel míří z Aragonie do Francie, kde ho čeká operace

Francouz Jules Cluzel v neděli vedl závodní pole supersportů, když do něho v první zatáčce, ve čtvrtém kole, zezadu narazil Ital De Rosa. Oba skončili na zemi a pro Cluzela to v Aragonii nedopadlo dobře, jelikož má zlomenou holenní a lýtkovou kost. Naštěstí sešroubovaný levý kotník po kontrole v nemocnici přečkal bez úhony, ale titul je pro Francouze opět v nedohlednu. Tým GMT94 Yamaha s Cluzelem počítá pro rok 2021, takže tlak na rychlý návrat do sedla tady pro Francouze není.

Místo, aby Jules Cluzel bojoval o body do mistrovství světa FIM Supersport, kde je ve hře o titul, musí teď řešit operaci a rychlou rekonvalescenci, aby byl co nejdřív fit. Zda bude reálné závodit už v Barceloně se teprve uvidí, nyní je v řešení jeho převoz ze Španělska do Francie, kde podstoupí operaci.

Na rychlém vyřízení Cluzelova transportu ze severu Španělska do francouzského Clermont-Ferrand se podílel šéf závodního oddělení Yamahy Andrea Dosoli, Franck Vayssié (FIM) a Monica Lazzarrotti (FIM WorldSBK Medical Director). Jezdce stáje GMT94 Yamaha bude operovat Dr. Pierre Metais, stejný doktor, jenž Cluzelovi už dříve operoval levý kotník.

„Cítím se dobře, abych řekl pravdu,“ prozradil Jules Cluzel. „Můj chirurg, Dr. Pierre Metais, mě ujistil, že rekonvalescence bude rychlá. Christophe (šéf týmu Christophe Guyot) tady se mnou zůstal a bude tu až do mého odletu do Francie. Moc mu za to děkuji a moc si toho vážím.“

„Samotné nehody je fakt škoda, protože jsem měl pocit, že bych mohl poprvé v sezoně závod vyhrát. Udělám vše co bude v mých silách, abych byl zpátky v sedle Yamahy před koncem sezony,“
dodal Jules Cluzel, druhý muž průběžného hodnocení FIM Supersport 2020.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist