Cílem Pelikánové je postoupit do hlavního závodu

Prvními pátečními tréninky odstartuje Alexandra Pelikánová závodní víkend v Doningtom Parku v rámci světového šampionátu kategorie FIM Supersport 300. Stejně jako při většině předchozích podniků série WorldSBK, tak rovněž v Doningtonu pojede závodnice týmu Kawasaki GP Project poprvé.

„Na okruhu v Doningtonu jsem ještě nejela, takže to bude zase o něco těžší, ale těším se, až si vyzkouším další novou trať,“ uvedla Alexandra Pelikánová, devatenáctiletá rodačka z Brna. Při posledním závodním víkendu v italském Rimini si v rámci své premiérové sezóny v mistrovství světa poprvé vyzkoušela jízdu na mokru a za nepříznivých povětrnostních podmínek ukázala svůj talent, když soupeřila s ostatními jezdci o postup do hlavního nedělního závodu své kategorie.

Pelikánová doufá, že i na britské trati nastanou podmínky, které jí umožní bojovat o postup do nedělního programu závodního víkendu. „Vypadá to, že počasí bude typické britské, což by nám mohlo vyhovovat. Na sobotní Superpole a závod o postup navíc hlásí déšť. Doufám, že mi trať sedne a s týmem motorku naladíme tak, abychom navázali na víkend v Misanu a zabojovali o postup do hlavního závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist