Caricasulo odešel z týmu GMT94 Yamaha, v Mostě ho nahradí Debise

Italský závodník Federico Caricasulo po skončení závodního víkendu v Assenu nečekaně opustil tým GMT94 Yamaha, kde jel letos třídu FIM Supersport. Vicemistr světa WSSP z roku 2019, jel loni prvním rokem v kategorii FIM Superbike, ale nezískal místo pro další sezonu, tak se vrátil zpět na šestistovku s cílem šampionát vyhrát. Bohužel na rok 2019 nenavázal a po čtyřech odjetých kolech se s francouzským týmem Christophe Guyota rozloučil.

Pro Federica Caricasula nebyl úvod letošní sezony nic, co by mělo naznačovat, že je vážným uchazečem o titul mistra světa. Italský závodník byl jen čtyřikrát v první desítce, nejlép pak dvakrát šestý, a jednou vyhrál pole position, což ale v pozici na stupních vítězů v Estorilu neproměnil. Naposledy v Assenu byl v prvním závodě osmý, druhý závod nedokončil, protože ho poslal k zemi De Rosa.

Ital posléze ukončil své působení u týmu GMT94 Yamaha a na svém Instagramu napsal: „Po víkendu v Assenu, neuspokojivých výkonech z úvodu sezony a nečekaných problémech jsme se s týmem GMT94 Yamaha rozhodli jít kyždý svoji cestou, což je dobré pro všechny. Rád bych poděkoval Christophe Guyotovi a GMT94 Yamaha a popřát jim jen to nejlepší do dalších závodů. Co se mě týče a mé další budoucnosti, tak brzy se dozvíte novinky.“

Itala v týmu nahradí Valentin Debise, který nyní vede francouzský superbikový šampionát. Debise má také zkušenosti z MS Superbike a také závodil v MS Supersport. S týmem GMT94 Yamaha již dříve testoval v rámci přípravy na divokou kartu v Magny Cours. Jelikož bude závodit už od víkendu v Mostu, bude pro domácí misi perfektně připraven.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist