Bývalý jezdec Moto2 Aegerter podepsal s Ten Kate WorldSSP

Švýcarský závodník Dominique Aegerter ukončil éru jezdce světového šampionátu prototypů a od roku 2021 bude součástí paddocku superbikové světové série. Rodák z Rohrbachu podepsal smlouvu s týmem Ten Kate a v sedle Yamahy YZF-R6 pojede závody mistrovství světa supersportů.

Nejúspěšnější sezonou Moto2 byla pro Dominique Aegertera ta z roku 2014 v níž vyhrál závod na Sachenringu, získal dalších šest umístění na stupních vítězů a v celkovém hodnocení obsadil pátou příčku. V dalších letech už Švýcar neměl na růžích ustláno, závodil nejen v Moto2, ale také ve FIM MotoE a FIM CEV Repsol Moto2. Úspěšný byl také ve vytrvalostním klání Suzuka 8Hodin. Aegerter chce znovu patřit mezi jezdce bojující o přední pozice a podpisem s holandským týmem Ten Kate Racing získal velmi silnou podporu s níž může své sny proměnit ve skutečnost.

„Jsem rád, že v roce 2021 budu součástí projektu Ten Kate Racing Yamaha WorldSSP,“ prozradil Dominique Aegerter. „V první řadě jsem velkým dlužníkem Gerrita a Ronalda ten Kate plus Kervina Bose za jejich důvěru ve mně, a že mi dali tuto šanci v tak profesionálním a zkušeném týmu jaký je ten jejich. Je to skvělá příležitost a mým cílem bude příští rok bojovat za přední pozice v každém ze závodů.“

„Bude to poprvé, co pojedu na Yamaze YZF-R6, ale už jsem vyzkoušel několik strojů v posledních pár měsících, takže nepředpokládán, že by bylo nějak složité přizpůsobit styl jízdy. Kromě toho budu ve velmi zkušeném týmu a jsem přesvědčen, že společně se svým šéftechnikem a mechaniky tento stroj zvládnu a dokážu s ním jezdit rychle. Už se nemůžu dočkat až začátkem ledna poprvé YZF-R6 vyzkouším. Závěrem bych moc rád poděkoval svému bratrovi a manažerovi, že pro mě získal tuto šanci. Rovněž děkuji IXS Hostettler Yamaha ve Švýcarsku za jejich podporu,“
dodal Aegerter.

Tým Ten Kate plánuje v nadcházejících týdnech potvrdit jméno jezdce pro nový projekt ve WorldSSP a také jméno jezdce pro královskou kategorii World Superbike, kde zatím nedošlo k prodloužení s Lorisem Bazem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist