Bradley Smith nahradí v Argentině zraněného Tacciniho

V argentinském podniku mistrovství světa FIM Supersport, který se pojede příští víkend v Argentině, nahradí Brit Bradley Smith v týmu Ten Kate Racing italského jezdce Leonarda Tacciniho. Ital si minulý víkend v Portimau zlomil zápěstí a proto se nemůže zúčastnit závodního víkendu na okruhu San Juan Villicum.

Bradley Smith má bohaté zkušenosti jezdce série Grand Prix, nicméně v šampionátu WorldSBK je stále nováčkem. V mistrovství světa třídy do 125 ccm debutoval v roce 2006 a v roce 2009 se stal vicemistrem světa. V roce 2011 se přesunul do třídy Moto2, kde hned dosáhl pódiových umístění a v roce 2013 debutoval ve třídě MotoGP. Tam Smith zůstal osm let a dvakrát skončil na stupních vítězů. V posledních letech Smith závodil také ve třídě MotoE a ve vytrvalostním mistrovství světa.

„Připojit se k týmu Ten Kate Racing je pro mě skvělá příležitost,” uvedl Bradley Smith, pro něhož jsou supersporty nová zkušenost. „Po náročné sezoně plné zranění je to skvělý způsob, jak tento rok uzavřít a děkuji týmu, že mě na argentinský podnik pozval. Ve Villicumu toho na mě čeká hodně jak motorka, tak pneumatiky, trať i šampionát WorldSBK, to vše je pro mě nové. Ale poté, co jsem byl na okruhu v Portimau se těším, že budu součástí mimořádně konkurenceschopné kategorie World Supersport.”

„Především je nám nesmírně líto, že Leonardo Taccini nemůže v Argentině nastoupit kvůli zlomenému zápěstí,”
uvedl Kervin Bos (manažer týmu Ten Kate Racing). „Z tohoto důvodu vítáme v týmu Bradleyho Smithe, který je ve světě motorsportu dobře známým jménem. Jsme velmi zvědaví, čeho s ním v Argentině dosáhneme. Bude to několik nabitých týdnů, kdy budou závody následovat v rychlém sledu za sebou. Těšíme se na spolupráci s Bradleym a samozřejmě uděláme vše pro to, abychom mu Yamahu YFZ-R6 co nejlépe vyladili a on mohl předvést to nejlepší. Leonardovi přejeme hodně štěstí a doufáme, že ho brzy uvidíme zpět na jeho motorce.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist