Ani supersportová wild card není laciná

K napsání tohoto článku mě donutily mýty o laciném závodění v kubatuře supersportů a naopak předraženém v srovnatelné Moto2. Jak je to ale doopravdy?

Když jel Patrik Vostárek v roce 2010 v Brně závod Grand Prix v kubatuře Moto2, tak jeho účast stála 35 000 Euro, což se některým rádoby odborníkům z řad našich čtenářů - nebudu jmenovat, abych jim nedělal zbytečně neplacenou reklamu - zdálo jako neuvěřitelná suma a dokonce radili dotyčnémů, aby raději závodil v supersportech. To je prý daleko lacinější, navíc supersporty dle těchto odborníků jezdí i rychleji a další a další výhody a důvody, proč jezdit raději "flamminiovské" supersporty, než předražené "ezpeletovské" Moto2.
Nyní si vyzkoušel závody světových supersportů na vlastní kůži Rakušan David Linortner - na snímku - aktuálně šestý jezdec IDM této kubatury. Dle jeho vyjádření ho účast v Doningtonu - 21. místo - stála dohromady 20 000 Euro, přičemž 21-letý Vídeňák do této sumičky nezapočítal dalších 5 000 Euro za vyladění svého motocyklu Yamaha YZF R6, aby získal dalších 10 HP pro zvýšení výkonu motoru své Yamahy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist