Američan Jacobsen spojil síly s MV Agusta Reparto Corse

Talentovaný Američan Patrick Jacobsen dál nepokračuje s Honda World Supersport Team, ale podepsal s konkurenčním týmem MV Agusta Reparto Corse. Pro jezdce z New Yorku je to příležitost, jak být úspěšný v boji o titul mistra světa, který chce v roce 2017 získat.

Třiadvacetiletý Američan Patrick Jacobsen zůstává v mistrovství světa FIM Supersport také v roce 2017, ale už to nebude v barvách Hondy, ale italské MV Agusty. Jacobsen pojede v sedle MV Agusta F3 675 s cílem porazit úřadujícího šampiona Kenana Sofuogla.

Po třech sezonách ve WorldSSP, kde byl také nějakou dobu součástí české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres, zaznamenal Patrick Jacobsen celkem pětatřicet startů, třináct umístění na stupních vítězů a z toho dvě první místa z roku 2015.

Cílem týmu MV Agusta Reparto Corse, a samozřejmě jezdce samotného, je bojovat o nejvyšší příčky v šampionátu. „Na nové dobrodružství s MV Agusta se moc těším,“ řekl Američan. „Připojit se k tomuto italskému výrobci je pro mě výsadou. Motorku jsem testoval v Jerezu a už po pár výjezdech se na ni cítil velmi dobře.“

„Skutečně se na nadcházející ročník s MV Agusta těším, co vše společně dokážeme. Už se nemůžu dočkat na další testy a pak již budu připraven na první kolo nové sezony. Děkuji MV Agusta za tuto šanci,“
dodal Jacobsen, který prvními testy zahájí předsezonní přípravu v lednu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist